Bestill kobling mellom bank og regnskap
Pakke : Alle

Kobling mellom Bank og regnskap er en kobling som gjør at du får informasjonen fra banken som transaksjoner, saldo, betalinger og innbetalinger rett over i DNB Regnskap. Den effektiviserer hverdagen og du slipper blant annet å laste opp kontoutskrifter i bankavstemmingen.

Hvordan bestille:
Ved første innlogging blir du spurt om å sette opp bankintegrasjon. Dersom du velger å gjøre dette senere vil du finne valget på dashbordet ditt.
Det kan også bestilles via bankinnstillingene (Innstillinger -> Bank). Velg en konto og trykk på Kobling mot bank, Bestill bankintegrasjon.

Når du setter opp integrasjonen blir du sendt til banken sine nettsider for å fullføre bestillingen. Før du blir sendt videre må du hake av dersom du ønsker en KID avtale og legge inn din BrukerID fra Bedriftsnettbanken.

BrukerID er en ID som du har fått av DNB for å logge deg inn i bedriftsnettbanken. Denne består av 2 bokstaver og 5 tall. Dersom du ikke skulle huske din ID anbefales det at du tar kontakt med bedriftssenteret hos DNB ( tlf 915 04800)

Sender du ut mer enn 100 faktura i løpet av et år kan det være lurt å vurdere behovet for innbetalingsavtale/fakturering med KID. Sjekk kalkulatoren vår her.

For at du skal kunne bestille må din BrukerID være satt opp med en bestiller tilgang. Dersom du ikke har dette og prøver å bestille, så vil du da få en tilbakemelding om at dette mangler og få en veiledning på hvordan du setter dette opp.

Bruker du Safari? Noen brukere vil kunne få feilmeldingen "Vi beklager at tjenesten for øyeblikket ikke er tilgjengelig. Vennligst prøv igjen senere. " Løsningen frem til vi har fått rettet denne feilen er å bruke en annen nettleser.

Etter du har logget deg inn vil du få valg om hvilket selskap du skal bestille for. Her kan du få opp flere selskap dersom du disponerer kontoer tilhørende andre selskap via en fullmakts avtale. Det er kun mulig å bestille for et selskap av gangen. Du velger selskapet du skal bestille for og klikker du på neste. Velg hvilke kontoer du ønsker å få inn i regnskapssystemet.

Typene integrasjoner som tilbys er:

Bankavstemming/Kontoinformasjon: Du får saldoen på bankkontoen din oppdatert daglig, samt at du får kontoinformasjonen rett i bankavstemmingen slik at det er enkelt å avstemme. Velg alle kontoer du ønsker å få kontoinformasjon inn i DNB Regnskap for.

Utbetaling: Du registrerer betalingene i regnskapet og til banken i en og samme operasjon i DNB Regnskap, det eneste du trenger å gjøre i bedriftsnettbanken er å godkjenne betalingen. Velg alle kontoene du ønsker å kunne utføre betalinger fra.

Innbetaling: Huket du av for KID-innbetaling får du opp dette steget. Innkommende betalinger vil matche seg mot utsendte faktura i regnskapet så fort de kommer inn til banken. Her velger du kun kontoen du ønsker fakturering med KID for.

Steg i bedriftsnettbanken for bestilling av bankintegrasjon
Steg i bedriftsnettbanken for bestilling av bankintegrasjon med KID/Innbetalingsavtale

Når du har valgt tjenestene som du ønsker, legger du inn din kontaktinformasjon og bekrefter bestillingen. Deretter vil du motta en bekreftelse på skjermen samt motta en bekreftelse fra DNB pr epost som viser hva du har bestilt. Mottar du ikke e-posten med bekreftelse innen et kvarter etter bestilling kan det tyde på at bestillingen ikke er fullført.
Koblingen blir vanligvis satt opp i løpet av 1 virkedag.

Etterbestilling:
Dersom du etter hvert får nye kontoer som du ønsker å bestille integrasjon på. Kan dette bestilles ved å klikke på tannhjulet oppe til høyre. Klikk på Bank. Her finner du en lenke hvor du kan “bestille kobling mot bank”. Her vil du kunne bestille nye tjenester på kontoen du ønsker det på.