Import av fakturahode

Import av fakturahode via bilagsimport

Tilgjengelig i Pluss og Komplett

I importsentralen kan du importere fakturahoder på utgående faktura. Dersom filen inneholder rec 80 og/eller rec 81 kan du benytte fakturaimport, men dersom den kun inneholder rec 60 og/eller mangler rec 81, må fakturahoder importeres via bilagsimport.

Gå til Innstillinger i toppmenyen og velg Importsentral.

Velg Bilag og klikk på Last ned mal for å laste ned en Excel-mal for import. Om du har en Uni standard-fil for bilag, kan du gå rett til Importer.

Velger du import via excel-mal, registrerer du aktuelle kolonner med data i malen. Kolonner markert i gult (bilagsnummer, dato, kontonummer og beløp) må fylles ut, mens resterende kolonner i utgangspunktet er valgfrie. Merk imidlertid at du må angi fakturanummer i filen for å opprette bilag. Du lagrer filen lokalt, og laster den opp i importsentralen.

For å importere bilag som faktura, må du først velge å bokføre importen, og deretter velge Opprett faktura. Hvis KID er angitt i filen du skal importere, vil denne informasjonen bli inkludert i faktura.