Kreditnota

Det kan hende du må slette eller endre en faktura du har sendt til en kunde. Du kan ikke slette ferdigstilte fakturaer, og det er her kreditnota kommer inn.

En kreditnota kan være nødvendig hvis fakturaen ikke blir betalt av kunden, produktet/tjenesten din blir ikke levert som avtalt eller eventuelle andre feil hvor du må ta tapet. Fakturaen må da krediteres ved en kreditnota for å sikre at regnskapet ditt blir riktig.

Velg salg og -> faktura i menyen, slik at du får opp faktura oversikten
Trykk på de tre prikkene helt til høyre på den fakturaen du skal kreditere
Lag kreditnota

Det blir nå opprettet et nytt bilag for kreditnotaen. Dersom kun deler av fakturaen skal krediteres kan du endre beløp her. Om alt ellers er likt, kan du trykke på krediter og send.