MVA: Endringsmelding

Dersom du skal gjøre endringer i regnskapet for en mvaperiode som allerede er kjørt må du låse opp regnskapet før endringene kan gjøres.
Dette kan du gjøre under innstillinger(tannhjulet øverst til høyre) --> Regnskap. Bla deg ned til "Periode og MVA". Trykk deretter på krysset ved måneden regnskapet er låst til, legg inn kommentar på hvorfor regnskapet låses opp, trykk ok og til slutt "lagre innstillinger"

Du kan nå gjøre ønskede endringer i regnskapet. Når endringene er lagt inn må du sende inn endringsmelding for MVA for perioden det gjelder. Gå til regnskap -->MVA-melding.
Bla deg til perioden det gjelder og velg " Opprett endringsmelding".

Du kan sende inn en korrigert melding eller en tilleggsmelding. En korrigert melding vil erstatte hovedmeldingen, en tilleggsmelding vil være i tillegg til hovedmeldingen. Hvis du skal rette opp i feil, anbefales det å sende inn en korrigert melding.