MVA-melding

Mva-meldingen finner du under Regnskap > MVA-melding.

Se opptak her av webinar for MVA-meldingen 8. juni.
Flyten for MVA-meldingen

Kjør
Du kjører en skattemelding i DNB Regnskap, denne er da ikke sendt, men kun opprettet (bokført).
Denne kjøringen kan angres når som helst.

Det kan være lurt å låse MVA frem til siste datoen i terminen for å unngå at det føres noe etter at du har kjørt terminen. Se hvordan i aritkkelen Låse regnskapsperioder. Gjør du endringer i terminen må den kjøres på nytt før den sendes inn i neste steg.

Send inn
MVA-meldingen blir innsendt. Her må Altinn innstillinger være på plass for at du skal kunne sende inn og signere oppgaven rett fra DNB Regnskap. Les mer her om Altinn innstillinger

Signer
I dette steget vil du få opp en modal for signering av oppgaven. Legg inn ditt fødselsnummer, passord du har opprettet i Altinn og velg pinvalg (SMS Pin er det mest vanlige).

Opplever du utfordringer med signering bør du sjekke at du har satt opp et eget personlig passord for Altinn. Se mer informasjon i artikkelen Problemer med pålogging hos Altinn.

Betale mva
Nå er du klar til å betale mva.

Denne betalingen vil legge seg under Bank > Utbetalinger > Betalingsliste
Betalingen må sendes til banken via regnskapssystemet og godkjennes endelig i nettbanken.
Returfilen fra banken vil bokføres mot konto 2740 (Oppgjørskonto merverdiavgift) slik at oppgjørskontoen i regnskapet blir nullstilt ved hver innsending av skattemeldingen.

Navigasjon og statuser

Ved å trykke på de tre prikkene kan du se på tidligere skattemeldinger. Du kan også navigere deg tilbake til tidligere meldinger med pilene ved siden av de tre prikkene.

Ved å trykke på knappen med pil ned vil du få opp disse alternativene.

Selve Mva-meldingen, kontroll, kvittering fra Altinn og oppgjørsbilag finner du her. Det anbefales at man tar en kontroll her før man sender inn skattemeldingen.