Nummerserier

Gå til Innstillinger i toppmenyen og velg Nummerserier.

Systemet viser automatisk nummerserier for inneværende regnskapsår, men du kan velge å sette hake ved Vis alle regnskapsår for å se nummerseriene for tidligere år. Nummerseriene er kategorisert i Regnskap, Salg, Kontoer og Andre serier.

Kolonnene i oversiktsbildet er delt inn i følgende kolonner, avhengig av hvilken gruppering du står i:

Navn på nummerserie
Eventuell kommentar
Fra nr
Til nr
Neste nr
Oppgave
Lik fakturanr. (Regnskap)
Samlekonto (Kontoer)
Aktiv

Disse feltene kan fritt endres så lenge en nummerserie ikke overlapper med en annen. I kolonne for Lik fakturanr. kan du velge om nummerserien skal følge fakturanummer, og i aktiv-kolonnen kan du aktivere/deaktivere en nummerserie.

Ved å klikke på de tre kulepunktene tilhørende en nummerserie kan du velge å sette nummerserien som standard for angitt oppgave, vise ledige numre i serien, finne neste ledige nummer eller eventuelt slette nummerserie. Det ikke er mulig å slette en nummerserie som er i bruk.

Vis ledige numre i serien viser alle numre som ikke er benyttet innenfor intervallet oppgitt i nummerserien.
Finn neste ledige nr lar systemet automatisk sette neste nummer til det laveste ledige nummeret for å ivareta tett nummerserie.
Du kan også opprette ny nummerserie. Klikk på Ny nummerserie. Merk at det ikke må overlappe med eksisterende nummerserier.

Se også:

Endre nummerserie for kunde eller leverandør

AHI