Artikler om: Mva

Rettigheter og oppsett i Altinn: MVA-melding

For å kunne levere mva-melding fra systemet må korrekt organisasjonsnummer må være registrert under Innstillinger og Firmaoppsett.

Det er dine rettigheter for selskapet som bestemmer om du får levere mva-meldingen eller ikke. Du må som person logge på ID-porten/Altinn fra programmet.

Dersom du vil gjennomføre hele prosessen med å sende inn MVA-meldingen, må du ha en eller flere av disse rollene for det organisasjonsnummeret du skal levere for:

Begrenset signeringsrett
Kontaktperson NUF
Regnskapsfører med signeringsrett

Dersom du har en av disse rollene, kan du altså både fylle ut og fullføre innsendingen samtidig.

Dersom du derimot kun har en eller flere av rollene nedenfor for det organisasjonsnummeret du skal levere for, må en annen bruker (som har rettigheter nevnt ovenfor) logge inn i UE senere for å fullføre innsendingen.

Dersom du har en av følgende roller kan du fylle ut MVA-meldingen, men ikke sende inn:

Ansvarlig revisor
Regnskapsmedarbeider
Regnskapsfører uten signeringsrett
Revisormedarbeider

Mer informasjon finner du på Altinn sine sider: https://www.altinn.no/hjelp/profil/roller-og-rettigheter/

Oppdatert på: 24/08/2023