Valuta

Ved registrering av en faktura eller utgift i utenlandsk valuta trenger du en valutakurs. Under «Regnskap» > «Valutakurser» får du en oversikt over dagens valutakurs, som hentes direkte fra Norges Bank. Systemet henter kurser for de mest brukte valutaene. Dersom du skriver inn en annen dato enn dagens vil samtlige kurser automatisk oppdateres til den kursen som var gjeldende på valgt dato. Du kan også søke opp en valuta i søkefeltet basert på valutakode eller navn.

Dersom du har behov for å overstyre en valutakurs er det mulig
Klikk på de tre prikkene til høyre ved den aktuelle valutaen. Velg «overstyr»
Raden med valuta blir overført til fanen «Valutaoverstyring»

Registrer fra til dato du ønsker at overstyringen skal gjelde for
Legg inn ønsket kurs
Denne kursen blir nå benyttet for faktura og regning i det aktuelle tidsintervallet
NB! Dersom en transaksjon allerede er bokført får ikke endring av valutakursen tilbakevirkende kraft