Artikler om: Spørsmål og svar

Avslutte DNB Regnskap

Avslutte abonnement for DNB RegnskapFor å avslutte DNB Regnskap kan du fylle ut dette skjemaet med informasjon om hvilket selskap som skal avsluttes. Vi vil sende deg en bekreftelse på e-post når oppsigelsen er ferdig behandlet.

Oppsigelsestiden i DNB Regnskap er ut inneværende måned så sant du ikke er innenfor prøveperioden på 30 dager gratis. Se informasjon under for å hente ut og lagre regnskapsdata.

Når du avslutter abonnementet vil brukerprofilen og dataen i DNB Regnskap etter hvert bli slettet. Det er derfor viktig at du laster ned oppbevaringspliktig dokumentasjon og oppbevarer denne i henhold til loven: Altinn om oppbevaringsplikt.
Merk at dersom du har ført regnskapet i DNB Regnskap over flere år uten å ta sikkerhetskopi av regnskapet ditt, må du også laste ned oppbevaringspliktig dokumentasjon for foregående år i tillegg.

Rutine ved avslutning av DNB RegnskapFør du avslutter anbefaler vi at du gjør ferdig regnskapet og avstemmer det så godt du kan pr. datoen du skal avslutte. I eksempelet vi har laget under har vi valgt å avslutte regnskapet pr. 31.12.2021.

1. Last ned saldobalansen

For å laste ned saldobalansen går du til Annet i menyen til venstre -> Rapporter -> velg fane Regnskap -> Under Saldolister velg Saldobalanse hovedbok.Velg årstall, perioder kontointervallet (velg fra den første kontoen i kontoplanen til den siste) -> Vis rapport.
Nederst til høyre får du da valg om å laste ned rapporten som PDF.

Last ned hovedboken/posteringsjournal

For å laste ned posteringsjournalen går du til Annet i menyen til venstre -> Rapporter -> velg fane Regnskap -> under Kontoutskrifter velg Posteringsjournal.
Fyll inn parameterne (fra og til bilagsnummer vil være alle innenfor inneværende år som standard). Klikk på Vis rapport -> Last ned som PDF.

Last ned åpne poster kunder (liste over kunder som ikke har betalt)

For å laste ned åpne poster på kunder går du til Annet i menyen til venstre -> Rapporter -> velg fane Regnskap -> under Saldolister velg Åpne poster kunder.

Velg intervallet så du får med alle kundene dine (dette er lagt inn som standard) -> legg inn dato lik datoen du skal avslutte regnskapet så det samsvarer med posteringsjournalen og saldobalansen.Vis rapport -> Lagre som PDF.

Last ned Åpne poster leverandører

For å laste ned åpne poster på leverandører går du til Annet i menyen til venstre -> Rapporter -> velg fane Regnskap -> under Saldolister velg Åpne poster leverandører.

Videre er prosessen identisk som ved nedlastning av åpne poster kunder. Se punkt 3.

Last ned alle utgående faktura

For å laste ned utgående faktura går du til Annet i menyen til venstre -> Rapporter -> velg fane Salg -> under faktura velg Faktura utvalg.Legg inn utvalget -> Vis rapport.
Last ned alle bilag (vedlegg)
Per nå er du nødt til å ta kontakt med oss på systemstøtte om du ønsker å få tilsendt alle bilagene. Da vil vi etter kort tid laste opp bilagene dine i innboksen i systemet under Utgift -> Innboks.

Det kan også være lurt å ta en titt på andre rapporter, for eksempel under lønn, for å se om det kan være nyttig å laste ned flere rapporter. Det er bedre å ha for mye dokumentasjon enn for lite.

Oppdatert på: 25/07/2023

Var denne artikkelen nyttig?

Del tilbakemeldingen din

Avbryt

Tusen takk!