Artikler om: Spørsmål og svar

Bytte fra Tripletex til DNB Regnskap

Bytte fra Tripletex til DNB RegnskapFor å bytte system må du finne en dato du ønsker å bytte på. Fra denne datoen gjør du alt av regnskap i nytt system, mens alt av føringer frem til denne datoen gjøres ferdig i det gamle systemet. Når du er helt ajour i det gamle systemet kan du legge inn utgående saldobalanse inn i DNB Regnskap som inngående balanse i nytt system, men du kan registrere kunder, leverandører og produkter med en gang.

Dersom selskapet er momsregistrert bør du gjøre overgangen til nytt regnskapssystem etter endt momsrapportering for en periode i Altinn (altså per 28.02. 30.04, 30.06, 31.08 eller 31.10). Dette da det ikke er hensiktsmessig å bytte system midt i en momsperiode. Dersom selskapet ikke er momsregistrert kan du bytte når det passer deg, men det kan være en fordel at det er ved månedsslutt. Du må sikre at alle transaksjoner for måneden er bokført og at bank er avstemt før overgangen gjøres.

For å laste ned saldobalansen fra Tripletex trykker du først på «Regnskap» og deretter på «Saldobalanse». Trykk på nedlastningsikonet øverst til høyre for å laste ned saldobalansen i Excel. Saldobalansen er grunnlaget for å hva som skal registreres som inngående i DNB Regnskap. Inngående balanse registreres under Innstillinger -> Regnskapsinnstillinger -> Inngående balanseFor å hente ut en oversikt over kunder og leverandører kan du trykke «Kunder/leverandører»
Ved å trykke på nedlastningsikonet øverst til høyre laster du ned et Excel-dokument med en oversikt over alle kundene og leverandørene. Dokumentet kan brukes som grunnlag til å føre kunder/leverandører manuelt inn i DNB Regnskap.
Hvis du vil ha med de samme produktene fra Tripletex videre til DNB Regnskap kan du trykke på «Produkter» og laste ned Excel-dokument med oversikt over alle produktene.
Link til hjelpeartikkel med hvordan du kommer i gang med DNB Regnskap finner du her.

Importsentralen

Har du pakken Pluss eller Komplett i DNB Regnskap kan du bruke «Importsentralen» til å importere inn kunder, leverandører og produkter. Last ned malen og fyll ut påkrevde felter for så å importere den til i DNB Regnskap.For å importere kunder/leverandører fra Tripletex gjennom importsentralen i DNB Regnskap kan du starte med å hente ut en eksport fra Tripletex. Har du veldig få kunder/leverandører kan det hende det er vel så enkelt å bare opprette dem manuelt i DNB Regnskap i stedet for å importere dem. Har du mange kunder/leverandører du ønsker å legge inn vil det kunne være mye tid å spare på import.

I veiledningen under går vi igjennom import av kunder, men prinsippet for import av leverandører er helt lik.

For å få ut en eksport av kunder fra Tripletex gjør du følgende. Gå på Kunde -> Kunder/leverandører. Trykk så på Flere valg. Filtrer slik som bildet viser under og last ned øverst til høyre.


I DNB Regnskap kan du laste ned en importmal for kunder fra Importsentralen. Når du har åpnet denne kan du sette de to filene ved siden av hverandre og kopiere navn og adresse fra eksportfilen og over til importfilen for DNB Regnskap. NB. Merk at gatenavn, postnummer og sted er plassert i en celle i eksporten fra Tripletex, mens i importfilen til DNB Regnskap må du skille de tre i forskjellige celler. Du må minimum fylle ut navn på kundene du skal importere, men det er en fordel å kopiere så mange felt over som mulig. Du trenger ikke å flytte over kundenummer da vi anbefaler at du benytter standardnumrene for DNB Regnskap i stedet.

Kopier det som er markert ved å trykke på «Ctrl» og «C», og hopp deretter over til Importmalen og velg øverste tomme celle i riktig kolonne. Her kan du trykke «Ctrl» og «V» for å lime inn.

Til slutt trenger du bare å fylle ut kundenummer. Standard nummerserie for kunder går fra 100 000 til 199 999 i DNB Regnskap, og vi anbefaler å begynne med 100 000 eller neste ledige om du allerede har opprettet kunder i systemet fra før. Fyll ut for de tre første radene, og marker disse. Dobbelttrykk deretter nederst i høyre hjørne på markeringen for å få Excel til å fylle ut resten for deg.
Nå kan du lagre og laste opp i Importsentralen i DNB Regnskap.

NB: Som nevnt over er prinsippet for import av leverandører den samme. Du eksporterer leverandørregisteret fra Tripletex og laster ned importmalen for leverandører fra DNB Regnskap. For leverandører så er standard nummerserie 200 000 til 299 999 i DNB Regnskap.


SAF-T ImportDu kan også overføre regnskapsdata ved hjelp av en SAF-T fil. Denne filen kan eksporteres fra ditt tidligere regnskapssystem og importeres deretter via InnstillingerImportsentral i DNB Regnskap.

Se vår hjelpevideo for en enkel forklaring på hvordan du importerer SAF-T filer i DNB Regnskap.

Trenger du hjelp med å bytte system ved importering av SAF-T filer? Fyll ut skjemaet nedenfor, så tar vi kontakt med deg for å veilede deg gjennom prosessen.

Du finner skjemaet her.


BS

Oppdatert på: 21/03/2024

Var denne artikkelen nyttig?

Del tilbakemeldingen din

Avbryt

Tusen takk!