Fakturere til utlandet

Det er støtte for fakturering til utlandet i DNB Regnskap.

Du må opprette en ny kunde og legge inn informasjonen og opplysningene om selskapet manuelt da utenlandske selskap ikke ligger i brønnøysundregisteret. Du kan opprette ny eller endre på eksisterende kunde ved å gå til Salg - Kunder.

Her kan du fylle ut valutaen og velge om fakturaen skal være på norsk eller engelsk. Videre oppretter du fakturaen ved å gå til Salg - Faktura - Ny faktura.
Hvis du har endret valutaen på kunden så vil du se at fakturaen opprettes i valgt valuta. Dette kan du og endre på selve fakturaen når du oppretter den. Legg til produktene dine som vanlig og klikk på "Send faktura" for å sende fakturaen.

En faktura til utlandet vil automatisk ha IBAN og BIC påført nederst i høyre hjørnet. Se bildet under for eksempel på en faktura til utlandet.

Bokføre en innbetaling mot faktura i valuta.

Innbetalt beløp i NOK vil mest sannsynlig ikke være det samme som fakturert beløp i NOK grunnet valutakurs. Valutakursene er oppdatert med dagens dato og hentes direkte fra Norges Bank. Systemet vil regne ut valutagevinst eller -tap for deg.

Noter beløpet og datoen for innbetalingen i NOK.
Gå til Salg - Faktura og klikk på fakturanummeret innbetalingen gjelder.
Klikk på pilen som peker ned og velg "Registrer betaling".

Endre betalingsdatoen til den riktige. (Finnes på kontoutskriften)
Endre innbetalt beløp til NOK-beløpet du mottok. (Finnes på kontoutskriften)
Er det noen bankgebyrer legger du inn dette også. Du behøver ikke å endre noe annet.
Systemet vil automatisk regne ut om du har agio eller disagio. (Valutagevinst eller -tap)
Registrer betaling.
Innbetalingen matches med kunden og merker fakturaen som betalt.

Oppdatert på: 07/02/2024