Kontoplan

Kontoplanen viser alle konti som er tilgjengelig i ditt regnskap. Norsk Standard kontoplan (NS4102) er benyttet.

Mange av kontoene i kontoplanen er skjult slik at det skal være lettere å finne frem til de du bruker mest. Om du ikke finner en konto du har behov for kan du søke den opp i oversikten og merke den som synlig.

NB! Det er sjelden du har behov for å gjøre endringer i kontoplanen, men skulle du ha behov for dette har Pluss og Komplett mulighet til å opprette nye konti.

Velg Regnskap og Kontoplan
Her ser du alle kontoene som finnes i kontoplanen. Klikk på eller søk frem den aktuelle kontoen for å få opp detaljene knyttet til en konto

I panelet til høyre ser du kontoegenskapene

Under konto kan du endre kontonavn og kontogruppe, mens kontonummer og mvakode er låst.
Under detaljer kan du huke av for:
«Synkroniser» - kontoen vil oppdatere seg dersom det skjer endringer i Standard norsk kontoplan. I de fleste tilfeller vil dette valget være huket av
«Synlig» - da vises kontoen når du skal registrere en kostnad eller føre et bilag

NB! Hvilke kontoer som er synlige avhenger bla. av selskapstype og momsplikt, så i enkelte tilfeller vil du kanskje ha behov for å gjøre noen av de skjulte kontoene synlige.
Kontohjelp gir deg mulighet for å legge inn stikkord eller beskrivelse av de ulike kontoene. Under "Søkeord" kan du legge til stikkord som du kan skrive i søkefeltet når du skal finne en kostnadskonto enten når du registrerer en utgift eller skal føre et bilag. Det er for eksempel vanlig å registrere kostnader knyttet til domene på konto 7320 Reklamekostnader. Skriver du inn "Domene" under søkeord vil da konto 7320 komme som et forslag når du skriver "domene" på kostnadskonto. Disse stikkordene skilles med et komma. Vi har allerede laget beskrivelse på de vanligste kontoene.

Oppdatert på: 09/09/2021