Artikler om: Lag og forening

Lag og forening - Føre inntekter og salg fra Spond

Eksport fra Spond

På hjelpesidene til Spond får du veiledning på hvordan du henter ut oppgjørsrapportene. Les mer

Bokføre inntekter i DNB Regnskap

Det første du må gjøre er å opprette Spond som en kunde i DNB Regnskap.

Velg Salg > Kunde og opprett Ny Kunde. Skriv inn et navn på kunden, i dette tilfellet "Spond". Det er ikke nødvendig å legge inn annet enn navnet, siden kunden Spond bare skal benyttes til å bokføre inntekter. Vi skal aldri sende en faktura fra DNB Regnskap til denne kunden.

For å starte registreringen går du inn på Regnskap > Føre bilag. Siden du skal registrere de ulike grenene i klubben som avdelinger må du hente frem kolonnen for avdeling før du kan starte. Hent frem avdeling ved å trykke på tannhjulet og huk på boksen ved siden av Avdeling i kolonneoppsettet. Du kan også hente frem Prosjektfeltet om du ønsker å bruke det. Da må du på forhånd opprette prosjektet på lik linje som Avdeling.

Selve føringen gjøres ved at du registrerer salget mot en inntektskonto og gebyret mot en kostnadskonto. I eksempelet har jeg også valgt å opprette et eget prosjekt på fotballskolen for å kunne hente ut en isolert rapport for denne alene. Dette er valgfritt. Føringen fra Spond blir da slik:

Bruttoinntektene registreres på riktig regnskapskonto og en avdeling, pluss prosjekt om dette benyttes. Nettobeløpet føres mot kunden (Spond i vårt tilfelle) og gebyret mot en gebyrkonto.

Når innbetalingen har kommet i banken avstemmer du inntektene mot det som er utestående på kunden.
Du kan selv velge utbetalingsfrekvensen fra Spond. Les mer om det her

AHI

Oppdatert på: 23/08/2024