Antall døgn ombord for sjøfolk og sjømannsfradrag

Aktivere særskilt fradrag for sjøfolk

Gå til Innstillinger i toppmenyen og velg Lønn.

Klikk på fanen Spesielle innstillinger og sett hake ved Særskilte fradrag for sjøfolk. Klikk på Lagre.

Du vil nå få tilgang til flere lønnsarter og A-meldingsbeskrivelse for særskilte fradrag for sjøfolk.

Oppsett av lønnsarter for sjøfolk

Gå til Lønn i venstremenyen og velg** Lønnsarter.**

Skriv inn "sjøfolk" i søkefeltet. Standard lønnsarter for sjøfolk finner du mellom lønnsartnr 2000-3000.

Dersom de ikke kommer opp med det samme kan du forsøke å oppdatere nettleseren, eller synkronisere lønnsartene i systemet.

Ønsker du å opprette egne lønnsarter må du være oppmerksom på følgende:

Sjømannsfradrag

Inntekten der den ansatte får sjømannsfradrag skal merkes med en spesiell avgiftsregel i A-meldingen. Lønnsarter du benytter for å registrere lønn til ansatte med sjømannsfradrag må derfor merkes med Særskilt fradrag for sjøfolk i feltet Skatte- og avgiftsregel under A-meldingsinformasjon på lønnsarten:

Dersom du ønsker en lønnsart for Lott eller part (herunder minstelott) til fisker må denne opprettes på eget ansvar i henhold til gjeldende lovverk.

Bruke lønnsart 2080 - Antall døgn om bord

Lønnsarten Antall døgn ombord - sjøfolk har som standard ikke hake ved Med i grunnlag for Feriepenger og Aga. Dette er en standard systemlønnsart og det er derfor ikke nødvendig å gjøre endringer.

Lønnsarten har hake ved Antall døgn ombord under fanen Innstillinger.

Antall døgn til innrapportering blir hentet fra antallet du registrerer i en lønnskjøring på denne lønnsarten, som vist i eksempelet under: