Skattetrekkskonto

En skattetrekkskonto er sperret for uttak til annet enn skattetrekk til Skatteetaten. Kontoen kan kun brukes til innbetaling av skatt og kan ikke benyttes til betaling av arbeidsgiveravgift eller merverdiavgift (MVA).

Administrator eller bestiller kan opprette en skattetrekkskonto i bedriftsnettbanken ved å gå til Administrasjon og deretter velge Åpne konto.

Frigivelse av midler på skattetrekkskonto

Hvis du ønsker å overføre midler fra, eller avslutte skattetrekkskontoen, må du kontakte Skatteetaten. Dette gjelder også hvis du ved en feil har overført midler til kontoen. Du kan søke om frigivelse av midler via denne lenken: https://www.skatteetaten.no/skjema/sok-om-a-frigi-midler-fra-skattetrekkskonto/

Når du mottar bekreftelsen fra Skatteetaten, må denne sendes inn til banken. For å gjøre dette, må du:
Logg inn i bedriftsnettbanken

Velge alternativet "Send e-post".
Fylle ut webskjemaet og legge ved bekreftelsen fra Skatteetaten som vedlegg.

Når banken har mottatt bekreftelsen, vil de tilbakeføre beløpet.

Dersom du ikke har bedriftsnettbank, kan du kontakte kundeservice for bedrifter på telefon 915 04 800.

Oppdatert på: 13/09/2024