Utbetaling

Menyvalget Utbetaling får du først opp etter at du har satt opp kobling mellom bank og regnskap.

Betalingsliste:

Her finner du regninger som enda ikke er sendt over til nettbanken eller filer som du har måttet korrigere etter at de ble avvist. Du kan her sende filen(e) over til nettbanken for utbetaling. Du kan velge å sende alle ved å klikk på” Send alle til betaling”. Dersom du kun ønsker å sende noen av utbetalingene så kan du hake de av og deretter klikke på “Send til betaling” knappen oppe til høyre.
Bank- utbetaling 001
Her kan du også behandle filen mer manuelt, for eksempel at du må merke den som manuell betaling, bokføre den, eller merke den som betalt.
Bank- utbetaling 002

Under behandling:
Her kan du se filene du har sendt over til banken. Du kan se status som “sendes til bank” og “mottatt av bank”, “mottatt> av bank” statusen betyr at filen du har sendt over er mottatt av banken og ligger der til godkjenning og eller utbetaling. En fil som er sendt over til banken vil ligge her helt til den blir betalt. Ved å klikke på de 3 prikkene til høyre for en utbetaling så får du valg om å slette den.

Du må fortsatt slette betalingen fra nettbanken dersom du sletter den fra DNB Regnskap.
Bank – utbetaling 003

Avvist
Her ser du filer som har blitt levert til banken, men som banken har avvist. Mulige årsaker til at en fil blir avvist er: manglende dekning, ugyldig KID, feil kontonummer etc. Du kan se årsaken til avvisningen under “Statustekst”.

Klikker du på de tre prikkene til høyre for en avvist fil så har du muligheten til å endre den og sette den tilbake som ubetalt. Da vil filen legge seg i bildet “Betalingsliste” og du kan sende den på nytt til banken for utbetaling.
Bank – utbetaling 004

Betalt og fullført
Alle utbetalinger som er sendt over til banken for utbetaling og som er utbetalte i banken vil du finne her. Du kan se hvem du betalte Til, Fra og til konto, beløp, betalingsdato og status.

Klikker du på en av regningene kan du se en logg over når statusen endret seg.