Artikler om: Lønn

Feriepenger for arbeid i utlandet eller etterlønn ved dødsfall

Feriepenger for arbeid i utlandet eller etterlønn ved dødsfall



Skal du utbetale feriepenger som ikke skal innberettes på vanlig måte, for eksempel utbetaling av feriepenger for arbeid i utlandet eller utbetaling av etterlønn ved dødsfall, kan du ikke bruke systemets standard lønnsarter 50, 51 eller 52. Da må du opprette nye.

Oppsett av nye lønnsarter

Gå til Lønn i venstremenyen og klikk på Lønnsarter. Velg Ny lønnsart.



Det skal opprettes to nye lønnsarter. Den ene skal være helt lik den lønnsarten som er knyttet opp mot feriepengelisten. Den andre skal fylles ut med korrekt innberetning under A-meldingsinformasjon. Du oppretter altså en lønnsart A, som er helt lik lønnsart for feriepenger med samme oppsett under A-meldingsinformasjon, og en lønnsart B som er helt lik lønnsart for feriepenger, med unntak av oppsettet under A-meldingsinformasjon. Bruk Skatteetaten for å finne korrekt A-meldingsinformasjon for det tilfellet du står ovenfor. Vær også oppmerksom på at noen tilfeller skal ikke være haket av for Med i grunnlag for AGA.

Deretter skal beløpet den ansatte har fått utbetalt i feriepenger føres med negativt fortegn på lønnsart A, og føres med positivt fortegn på lønnsart B i en lønnsavregning. I prinsippet er nå beløpet flyttet fra en beskrivelse av ytelse til en annen, uten at netto utbetalt, skatt eller lignende er påvirket. Samtidig er feriepengelisten oppdatert.



Eksempel på oppsett

Utbetaling av feriepenger for arbeid i utlandet illustreres her med et eksempel.

Opprett lønnsart 54 - Tilbakeføre feriepenger for korreksjon. Den er helt lik lønnsart 50 - Feriepenger forr.år:



Lønnsart 54 - Tilbakeføre feriepenger for korreksjon bruker du til å tilbakeføre det som allerede ligger på lønnsart 50 - Feriepenger.



Opprett lønnsart 55 - Feriepenger arbeid i utland. Den er lik lønnsart 50 - Feriepenger med unntak av A-meldingsinformasjon. Vær oppmerksom på at du i noen tilfeller skal fjerne haken for arbeidsgiveravgift (AGA).



Eksempel på utbetaling

Gå til Lønn i venstremenyen. Klikk på Lønnskjøring og velg Ny lønnskjøring. Velg oppsettet som passer med rutinen for Utbetale feriepenger.



Du skal nå ha en lønnsavregning som inneholder feriepenger for systemets standard for eksempel lønnsart 50 - Feriepenger forr.år. med positivt fortegn.

Legg manuelt inn Lønnsart 54 - Tilbakeføre feriepenger for korreksjon med negativt fortegn og Lønnsart 55 - Feriepenger arbeid utland med positivt fortegn:

Du har nå oppdatert feriepengelisten (lønnsposten i lønnsart 50), nullstilt innberetningen som følger feriepengeposten (den negative lønnsposten i lønnsart 54), og innberettet beløpet på korrekt måte (lønnsposten i lønnsart 55).

Les alt om lønnsmodulen i regnskapssystemet her.


DH

Oppdatert på: 02/08/2024

Var denne artikkelen nyttig?

Del tilbakemeldingen din

Avbryt

Tusen takk!