Integrasjon med Altinn

For å kunne levere MVA-oppgave, A-melding og sende forespørsel om skattekort direkte fra DNB Regnskap, må du koble opp systemet mot Altinn.

Integrasjon mot Altinn består av to deler:

Koble system mot Altinn med SystemID og passord
Opprette en personlig systempålogging til Altinn

Denne veiledningen tar for seg steg 1. Får du test som kommuniserer med Altinn kan du gå videre til steg 2 for å lage personlig passord her.

Alle selskap må ha sitt eget Altinn-oppsett.
Logg deg på altinn.no og sørg for at du rapporterer for korrekt selskap(organisasjonsnummer).
Du må ha nødvendige rettigheter i Altinn for den du rapporterer for, uten får du ikke tilgang til å sette opp kommunikasjonen mot DNB Regnskap. Ta kontakt med Altinn brukerstøtte dersom du har problemer med tilganger.

Velg profil, roller og rettigheter:

Velg Avanserte innstillinger:

Scroll nedover til du finner «Datasystemer»:

Her legger du inn en beskrivelse (Hva vil du kalle systemet), velger DNB Regnskap fra nedtrekksmenyen (i Hvilket system bruker du?) og legger inn et selvvalgt passord. Trykk Legg til og du vil se at du har fått en ID som ligger nede i bildet.

Om du allerede har en eksisterende SystemID som du har koblet et tidligere regnskapsssystem til anbefaler vi at du oppretter en ny SystemID for DNB Regnskap.

MERK: ID blir tildelt av Altinn, mens passordet velger du selv. Noter deg begge deler for bruk i DNB Regnskap for integrasjonen med Altinn.
I DNB Regnskap finner du altinnoppsett ved å gå til Altinn i hovedmyen til venstre:

Legg inn datasystem ID fra Altinn
Fyll ut passordet du opprettet i Altinn
Velg foretrukket språk
Lagre

Du vil kunne oppleve problemer med tilkobling mot Altinn om passordet ditt inneholder spesialtegn. Hvis du ikke får til å sette opp integrasjonen kan du forsøke å lage et annet passord uten spesialtegn og norske bokstaver (æøå), og forsøke på nytt.
Når ID og passord er lagt til kan du teste oppkoblingen ved å klikke på "Test innlogging". Vær oppmerksom på at systemet kun sjekker om dette er en gyldig ID. Du må selv sjekke at SystemID og passord er gyldig for aktuelt selskap.

Fungerer integrasjonen kan du gå videre til steg 2 av å koble DNB Regnskap med Altinn. Her skal du opprette et eget personlig passord for å logge på Altinn.