Levere full (standard) a-melding

Du kan generere a-melding på to ulike måter i systemet. Det kan gjøres via veiviser, eller ved å klikke på A-meldingsdetaljer, som beskrevet i denne artikkelen

Gå til Lønn i venstremenyen og velg A-melding.

Klikk på A-meldingsdetaljer øverst til høyre

Levering og henting av a-melding forutsetter at systemet har oppsett mot Altinn.

Vær oppmerksom på følgende hvis du skal levere a-melding for første gang:

A-melding leveres på selskapets organisasjonsnummer,
Ansatte må knyttes til en av selskapets underenheter. Pass på at du registrerer korrekt underenhet på de ansattes detaljer, arbeidsforhold, lønnsposer på lønnsavregning og eventuelt faste poster og trekk.
Legg inn informasjon om arbeidsforhold på ansatte. Vær oppmerksom på at Altinn ikke tillater å åpne et sluttmeldt arbeidsforhold. Du må da lage et nytt arbeidsforhold på samme ansattnummer. Det er tillatt å ha flere aktive arbeidsforhold på et ansattnummer.
Du må registrere inn eventuelle permisjoner/permitteringer som er rapporteringspliktige.
Du må sette opp a-meldingsinformasjon på lønnsartene som skal rapporteres. Husk at opplysninger på ansatte og egen-opprettede lønnsarter må vedlikeholdes.

Når opplysningene er på plass, kan du levere a-meldingen. Det skal leveres a-melding månedlig, senest den 5. i måneden etter utbetalingen. Det er utbetalingsdatoen på lønnsavregningen som bestemmer hvilken a-meldingsperiode en lønnskjøring blir med på. Utbetalingsdatoen kan ikke endres etter at lønnskjøringen er kjørt.

Klikk på Generer A-melding.

Velg Full a-melding.

Kontroller at arbeidsgiveravgift (AGA) og forskuddstrekk er korrekt, og klikk på Send inn. Bruk fanene for å skaffe deg full oversikt over innholdet i meldingen.

Klikk på Hent tilbakemelding.

En a-melding kan sendes så mange ganger for en periode som nødvendig. En ny full a-melding for en periode erstatter alltid den forrige a-meldingen. Det er sperret for å erstatte en full a-melding når det er sendt inn a-melding for mer enn tre perioder etter nyeste a-melding. Da anbefaler vi å sende tilleggsmelding som kun inneholder lønnsposter og ikke arbeidsforhold. Dersom du likevel har behov for å sende a-melding for mer enn tre perioder tilbake, må dette gjøres via Avansert periodebehandling: Levere a-melding for mer enn tre perioder tilbake

MA