Sende EHF

Systemet oppdager automatisk hvilke kunder som kan motta EHF. Du får kun mulighet til å sende faktura på EHF til virksomheter som har opprettet mottak, eller «aksesspunkt» som det heter, gjennom bedriftsnettbanken eller regnskapssystemet sitt.

EHF kommer opp som foreslått utsendingsmetode så lenge mottaker har opprettet aksesspunkt. De fleste offentlige virksomheter krever at fakturering foregår gjennom EHF-formatet.

Vedlegg
Det kun mulig å sende vedlegg med følgende formater på EHF:
CSV
PDF
PNG
JPG
XLSX
ODS

Hva er EHF?
EHF er B2B-versjonen av eFaktura, og er en forkortelse for Elektronisk Handelsformat. EHF-standarden er den norske delen av EUs nettverk for utveksling av elektroniske dokumenter (PEPPOL-nettverket). Det er Direktoratet for forvaltning og IKT – Difi – som forvalter EHF og den norske delen av PEPPOL-nettverket (Pan European Public Procurement Online). Du kan lese mer om dette på anskaffelser.no her

PEPPOL
Denne funksjonen er kun tilgjengelig for kunder med pakken Komplett.
Har du kunder i utlandet som ønsker å motta faktura i PEPPOL-format kan du legge inn PEPPOL-adressen på kunden.