Artikler om: Salg

Send faktura med EHF

Sende EHFSystemet oppdager automatisk hvilke kunder som kan motta EHF. Du får kun mulighet til å sende faktura på EHF til virksomheter som har opprettet mottak, eller «aksesspunkt» som det heter, gjennom bedriftsnettbanken eller regnskapssystemet sitt.

Format - Veiledning til å fakturere offentlige virksomheter og store bedrifter
Vedlegg
Hva er EHF?
PEPPOLEHF kommer opp som foreslått utsendingsmetode så lenge mottaker har opprettet aksesspunkt. De fleste offentlige virksomheter krever at fakturering foregår gjennom EHF-formatet.


Nederst til venstre kommer det opp et lite grønt ikon som viser tilgjengelige utsendingsmetoder. Her er både EHF og e-post tilgjengelig.

Format - Fakturere offentlige virksomheter og store bedrifter

Skal du sende sende faktura i EHF-format til større virksomheter får du ofte oppgitt noen formkrav til fakturaen for å sikre at den ender på riktig sted hos mottaker.

Det første du må passe på er at organisasjonsnummeret er registrert på kunden. Om du får oppgitt organisasjonsnummeret på denne måten "0192:912345678" registrerer du fortsatt bare organisasjonsnummeret. DNB Regnskap passer på at 0192 er med når fakturaen sendes.

Vanlige felter:
«BuyerReference» fyller du ut i feltet «Deres referanse» under Detaljer når lager fakturaen.
«OrderReference/ID» finner du med pakken Pluss eller Komplett under Levering og betingelser i feltet «Rekvisisjon».

Får du oppgitt en elektronisk adresse som starter med 9908 bør du kontakte den du skal fakturere for å få oppgitt oppdatert fakturaadresse. Dette EHF-formatet sluttet å fungere 01.09.20.
Vedlegg

Det kun mulig å sende vedlegg med følgende formater på EHF:
CSV
PDF
PNG
JPG
XLSX
ODS

Hva er EHF?

EHF står for Elektronisk Handelsformat, og er litt enkelt forklart bedrift til bedrift (B2B)-versjonen av eFaktura som du kanskje kjenner fra privat nettbank. Dette er elektronisk levering av fakturaen direkte til bedriftenes nettbank eller regnskapssystem, og er påkrevd format om du skal fakturere til offentlige virksomheter.

EHF-standarden er den norske delen av EUs nettverk for utveksling av elektroniske dokumenter (PEPPOL-nettverket). Det er Direktoratet for forvaltning og IKT – Difi – som forvalter EHF og den norske delen av PEPPOL-nettverket (Pan European Public Procurement Online). Du kan lese mer om dette på anskaffelser.no her

PEPPOL

Denne funksjonen er kun tilgjengelig for kunder med pakken Komplett.
Har du kunder i utlandet som ønsker å motta faktura i PEPPOL-format kan du legge inn PEPPOL-adressen på kunden.

Oppdatert på: 29/08/2023

Var denne artikkelen nyttig?

Del tilbakemeldingen din

Avbryt

Tusen takk!