Artikler om: Mva

Forholdsmessig MVA

Forholdsmessig MVA(Kun for kunder med komplett)

I visse tilfeller kan deler av foretaket være avgiftspliktig. Hvis du for eksempel leier ut et bygg hvor en del blir leid ut til virksomhet og en annen del blir leid ut til en privatperson er kun delen som blir leid ut til virksomheten avgiftspliktig (gitt at virksomheten din er mva-pliktig). Da skal kostnader som gjelder denne delen av virksomheten din bokføres med forholdsmessig mva.

Du finner innstillinger for forholdsmessig MVA ved å gå til tannhjulet og velge Regnskap. Her kan du opprette fradragsgrupper, sette gyldighetsperiode og velge hvor mye fradrag i prosent du skal ha.Dersom du vil opprette flere satser eller tidsrom innenfor samme gruppe har du muligheten til dette.

For å opprette en ny gruppe gjør du dette ved å trykke på Administrer grupper og trykker i det avmerkede området i bildet under (kan være litt vanskelig å se):I eksempelet under er 70% av næringslokalet avgiftspliktig og det forholdsmessige fradraget er satt til ubegrenset tid fremover.Etter at du har opprettet og fylt ut nødvendig info kan du knytte disse gruppene mot en hovedbokskonto. Da vil den forholdsmessige mva-satsen komme som standard under bilagsføring og fakturamottak når denne hovedbokskontoen benyttes.Husk at du må trykke på Lagre før du lukker

Oppdatert på: 28/03/2022

Var denne artikkelen nyttig?

Del tilbakemeldingen din

Avbryt

Tusen takk!