Artikler om: Mva

Mva registrering

Mva registrering


For selskaper som passerer omsetningsgrensen på kr 50 000

Hopp til et tema i artikkelen:

Mva-registrere i DNB Regnskap
Etterfakturering av mva
Registrere selskapet i mva-registeret hos Brønnøysund

Dersom et selskap Ikke er mva-registrert ved oppstart, men planlegger å bli det når omsetningsgrensen er passert, vil systemet kunne veilede deg.


Gå til Innstillinger i toppmenyen og klikk på Regnskap.

Under avsnittet Periode og mva. velger du Avgiftsfri, men planlegger mva-registrering når omsetningsgrensen passeres.Nå vil du automatisk få varsling når grensen på salg av mva-pliktige varer eller tjenester har passert 50 000 kroner. Varslingen inneholder informasjon om at selskapet må registreres i mva-registeret. Dette gjøres ved å levere Samordnet registermelding.Registrere selskapet i mva-registeret hos Brønnøysund


Når du i løpet av de siste 365 dagene har solgt varer/tjenester for mer enn 50 000,- og dette er varer/tjenester som er mva-pliktige må du registrere deg i mva-registeret til Brønnøysund.

Søk om registrering i MVA-registeret her. Du finner også mer informasjon om MVA på Skatteetaten sine nettsider.
Du skal ikke oppdatere innstillinger i DNB Regnskap før du har fått bekreftelse på at selskapet er registrert i MVA-registeret. Du har ikke lov til å fakturere med MVA før selskapet er ferdig registrert.

Mva-registrere i DNB Regnskap


Når mva-registreringen er godkjent i Brønnøysundregistrene, må du endre regnskapsinnstillingene. Gå til Innstillinger i toppmenyen og velg Regnskap. Under avsnittet Periode og mva. velger du nå** Avgiftspliktig**, antall mva-perioder og hvilket mva-skjema som skal brukes.
Nå kan du godkjenne at systemet skal oppdatere kontoplan og produkter automatisk.Etterfakturering av mva


Inntil selskapet er ferdig registrert hos Brønnøysund skal det** IKKE** faktureres med mva.
I perioden registreringen behandles, må fakturamottaker informeres om at mva. vil bli etterfakturert når registreringen er fullført. Dette kan gjøres ved å legge inn kommentar på utgående faktura, enten ved å opprette en egen varelinje eller via fanen Kommentar.

Oppdatert på: 24/08/2023

Var denne artikkelen nyttig?

Del tilbakemeldingen din

Avbryt

Tusen takk!