Mva registrering

Gjelder dersom du tidligere ikke var mva-registrert når du startet i DNB Regnskap.

Registrere selskapet i mva-registeret hos Brønnøysund
Når du i løpet av de siste 365 dagene har solgt varer/tjenester for mer enn 50 000,- og dette er varer/tjenester som er mva-pliktige må du registrere deg i mva-registeret til Brønnøysund. Les mer om registrering i MVA-registeret her.

Etterfakturering av mva
Inntil du er ferdig registrert hos Brønnøysund skal du ikke fakturere med mva. I perioden du venter på at Brønnøysund har behandlet din registrering ferdig legger du til en kommentar i fakturaene du sender ut;

« (selskapets navn) er under mva-registering og etterfakturering av mva for hele fakturaen vil forekomme.»
Les mer om etterfakturering av mva her

Utgifter du har i perioden før du er mva-registrert registrerer du uten mva. Disse kan du endre når du er mva-registrert og senere få mva-fradrag

Mva-registrere i DNB Regnskap
Når du har fått godkjent mva-registreringen hos Brønnøysund går du inn på regenskapsinnstillinger og velger
Avgiftspliktig
Mva-periode.
Mva skjema
Lagre

Ta kontakt med systemstøtte på e-post kundeservice.dnbregnskap@dnb.no for å få oppdatert kontoplanen din. Fortell oss at du er mva-registrert og hvilket selskap vi skal oppdatere kontoplanen for.