Artikler om: Mva

Mva til gode

Når du får mva til gode, altså får tilbake penger fra skatteetaten, kan du registrere innbetalingen fra mva-meldingen. Vi anbefaler at du venter med dette til du har fått pengene inn på konto.

Gå til Regnskap -- Mva-melding
Klikk deg inn på terminen du har fått tilbakebetalt penger for. Denne er merk et med status «ikke innbetalt» i oversikten
Trykk på «registrer betaling» øverst til høyre

Du får nå to valg:
Registrer som innbetalt og bokfør innbetalingen
Merk som innbetalt (benyttes kun dersom du har bokført innbetalingen manuelt tidligere)

Normalt velger du her «registrer som innbetalt og bokfør innbetalingen». Trykk deretter «utfør».

Videre registrerer du innbetalingen med å legge inn
Dato du mottok innbetalingen på konto,
Beløp
konto det ble innbetalt til

Velg deretter registrer betaling

Mva-meldingen vil nå merkes som betalt og innbetalingen vil bokføres.
Du kan nå avstemme innbetalingen i bankavstemmingen.

Oppdatert på: 03/10/2022