Artikler om: Unimicro Bridge

Nettbutikk integrasjon - hva må regnskapsfører gjøre?

Etter at man har aktivert automatisk bokføring av oppgjør i Unimicro Bridge anbefaler vi noen «nye» rutiner for regnskapsfører.

Sjekk salgsinnstillingene

Gå til Innstillinger i toppmenyen

Klikk på Salg

Sjekk at antall desimaler ved avrunding = 2 desimaler. Dette er for å unngå at øredifferanser oppstår når faktura opprettes i regnskapet.

Aktivere kobling mot bank

Automatisk bokføring av innbetalinger fra betalingsleverandør på din bankkonto er ikke en del av integrasjonen, men en funksjon regnskapsprogrammet ditt tilbyr. Ved å aktivere kobling mot bank kan du sette regler for innbetalinger, eksempelvis at alle innbetalinger fra Vipps skal bokføres mot betalingsleverandør konto som gjerne kalles Vipps oppgjør. Eventuelt bokfører du innbetalinger på bankkonto fra betalingsleverandør manuelt mot betalingsleverandørkonto.

Avstemme betalingsleverandørkonto

I regnskapsprogrammet: Ta ut en rapport som viser totalt salg og totale innbetalinger hvor mellomlegget da vil ligge på betalingsleverandørkonto.

Sjekk feilkonto for auto-bokføring

Opprett en rutine hvor du sjekker om det har kommet noen bokføringer på feilkonto for auto-bokføring. Bilag for innbetalinger mot denne kontoen må korrigeres mot riktig faktura / kundekonto.

Oppdatert på: 30/01/2024