Importere bank-transaksjoner fra Sbanken

Om du skal føre regnskapet for en periode hvor bankkontoen i Sbanken har vært i bruk, f.eks. om du legger inn regnskapet tilbake fra 01.01.23, trenger du banktransaksjonene for å gjennomføre bankavstemming i DNB Regnskap.

Om du tenker å starte med DNB Regnskap etter at du har byttet over til DNB bedriftskonto trenger du ikke å importere transaksjoner fra Sbanken til regnskapet.

Eksportere transaksjonene fra Sbanken-nettbanken

For å hente ut transaksjonene fra Sbanken-nettbanken velger du kontoen fra oversikten. Har du flere kontoer kan du gjøre de neste stegene for hver av kontoene.

Vi anbefaler at du velger Filter først, og velger passende periode eller fyller inn feltet Fra dato til å være lik datoen du ønsker starte med regnskapet i DNB Regnskap. Skal du for eksempel føre regnskapet for hele 2023 trenger du alle transaksjoner fra 01.01.2023. Trykk Filtrer når du har valgt riktig periode, og velg Last ned og velg filtypen CSV.

Når du filtrerer er det mulig å velge en periode på inntil et år. Om du har behov for en lenger periode kan du dele opp i kortere perioder og hente ut flere filer.

Legge til bankkontoer i innstillinger

For å opprette bankkontoene fra Sbanken i regnskapet kan du gå til Innstillinger -> Bank fra tannhjulet øverst til høyre.

Her kan du legge inn bankkontoene til selskapet, også nye bankkontoer i DNB om ikke disse er lagt inn enda. Velg Legg til ny bankkonto, og legg inn et beskrivende navn og kontonummer. Om du har benyttet en bestemt hovedbokskonto for kontoen i tidligere regnskap kan du velge denne her, ellers vil systemet finne en konto automatisk om du lar feltet stå blankt.

Importere transaksjoner til bankavstemming

Når bankkontoen er lagt inn kan du gå videre til Bank -> Bankavstemming fra menyen til høyre. Du vil se at kontoen fra Sbanken har status "Mangler kontoutskrift", og det skal vi gjøre noe med nå. Trykk deg inn på kontoen ved velge knappen Avstem konto.

Om du har status "Mangler kontoutskrift" på den nye kontoen i DNB kan dette være fordi det ikke har vært noen transaksjoner på kontoen enda eller at kobling mot bank ikke har blitt satt opp.

Trykk på det grønne feltet på venstre side hvor det står Last opp kontoutskrift.

Last opp CSV-filen som hører til kontoen, og velg neste. Du vil få presentert transaksjonene, men de vil ikke bli helt riktig vist frem med en gang. For å få frem en riktigere beskrivelse av må vi fortellle systemet hvilke felter i filen som skal brukes. Velg filformat -> Standard avstemmingsfil, og trykk deretter på Tilpass fil.

Se etter overskriftene i tredje rad i filen, og velg at kolonnen Bokført er Dato, Beskrivelse blir tekst og beløp blir beløp.

Se over at transaksjonene ser riktige ut før du importerer.

Du har nå fått importert transaksjonene fra bank, og kan nå gå i gang med å avstemme bankkontoen. Målet er at regnskap på høyre side skal stemme overens med det som har skjedd i banken som ligger på venstre side.

Oppdatert på: 24/10/2023