Artikler om: Mva

Mva-melding for nye bilag i innsendt termin

Mva-melding for nye bilag i innsendt terminDersom du fører bilag for en termin hvor mva-meldingen allerede er innsendt er det to muligheter i DNB Regnskap for å rapportere disse inn.
Metode 1: Du kan sende inn mva-melding for bilag fra tidligere terminer ved å sende en ny MVA-melding for terminen bilagene tilhører(anbefales)
Metode 2.: Du kan sende inn mva-melding med bilag fra tidligere terminer i en annen Mva-termin.

Metode 1: Ny MVA-melding for tidligere terminer (anbefales).


I dette tilfellet er MVA fra termin 1 gjort opp, bokført og innbetalt. Deretter har det kommet nye posteringer i terminen underveis. På info-feltet får man da frem beskjeden "Nye poster". Disse kan nå kjøres i termin 1, selv om andre terminer er blitt sendt inn til Altinn og bokført.
I vårt eksempel trykker vi på termin 1 for å opprette en ny MVA-melding for terminen.Trykk inn på terminen man skal sende ny MVA-melding for.For å sende inn mva-meldingen på nytt kan du velge «Klargjør ny mva-melding» øverst til høyre. Den nye innsendingen vil da erstatte tidligere levert mva-melding for terminen.

Metode 2: MVA-oppgjør for bilag fra tidligere terminer, men oppgjøret gjøres i en annen termin.


Dersom det er ført bilag i en tidligere termin etter innsending av denne, vil du få beskjed om at "nye poster er registrert på tidligere terminer etter innsendelse" i MVA-meldingen. Du kan se føringene som ikke er oppgjort ved å trykke på "Se nye føringer".Her anbefales det at du går tilbake på terminen føringene tilhører og sender inn denne terminen på nytt. Se metode 1
Dersom du ønsker å ta med disse posteringene fra tidligere perioder. Trykker du på "klargjør MVA-melding". Kryss av for "ta med nye poster fra tidligere terminer på denne innsendelsen", da vil posteringer fra tidligere terminer komme med på dette oppgjøret.Kontroller MVA-oppgaven, og send inn. Når MVA-oppgaven er blitt signert så får man "fullført" status og et bilag blir generert. Deretter kan man sende MVA-oppgaven til betaling.

Når en innsendt termin inneholder bilag fra tidligere terminer vil dette vises på oversikten over mva-meldinger med status: Inneholder tidligere poster

Oppdatert på: 10/10/2022

Var denne artikkelen nyttig?

Del tilbakemeldingen din

Avbryt

Tusen takk!