Artikler om: Årsoppgjør

Sjekkliste før årsavslutning

Til samlesiden for årsavslutningen: Årsavslutningen

Sjekkliste før årsavslutning

Det første steget du må igjennom før du kan sette i gang med årsoppgjøret er å gå gjennom en sjekkliste. Denne sjekklisten er ment for å hjelpe deg å avgjøre om alt er klart for å starte med årsavslutningen. Det står en forklaring på samtlige sjekkpunkter, så vi kommer ikke til å gå nærmere inn på disse i denne artikkelen.

Denne sjekklisten er tett knyttet opp mot denne artikkelen: Tips til forberedelse av årsoppgjør | DNB Regnskap Hjelp – vi anbefaler at dere tar en titt på denne i tillegg.

Noen av sjekkene må hukes av for manuelt, mens andre sjekker gjør systemet for deg.

De tre øverste må du ta stilling til selv. Det er viktig at alt som hører til i regnskapet for året er registert i regnskapet. Bruk gjerne bankavstemmingen til å sjekke at alle betalinger er bokført i regnskapet ditt.

For både inntekter og kostnader er det fakturadatoen som styrer hvilken dato det skal føres i regnskapet. Et kjøp eller salg i 2023 vil derfor påvirke resultatet selv om det ikke nødvendigvis er betalt for enda. Da vil det være en kundefordring eller leverandørgjeld i balansen frem til betalingen er gjennomført.Sjekkene lenger ned gjøres av systemet, og bør i utgangspunktet være ferdig avsjekket for deg. Om det er noen sjekkpunkter som står åpne bør du sjekke disse i regnskapet ditt, rette opp, og komme tilbake igjen til sjekklisten etterpå. Du kan velge å hake av og overstyre sjekkene om du mener de er fullført, men det gjør du på eget ansvar.

Når alle sjekkene er i orden klikker du på Sjekkliste fullført for å gå videre.Når sjekklisten er fullført, kan du gå til neste steg og avstemme balansen.


Til neste steg i årsavslutningen: Avstemme balansen
Til samlesiden: Årsavslutningen


MA

Oppdatert på: 12/02/2024

Var denne artikkelen nyttig?

Del tilbakemeldingen din

Avbryt

Tusen takk!