Artikler om: Spørsmål og svar

Aksjonærregisteroppgaven

Aksjonærregisteroppgaven


Alle aksjeselskaper må levere aksjonærregisteroppgaven innen 31. januar. Dette kan du få hjelp av regnskapsfører til å gjøre for deg, eller du kan gjøre det selv i Altinn. Mange vil nok få til dette på egenhånd så lenge det ikke har vært endringer på eiersiden i selskapet eller andre hendelser som kompliserer utfyllingen av oppgaven.

Hva er aksjonærregisteroppgaven?
Hvordan levere aksjonærregisteroppgaven?


Hva er aksjonærregisteroppgaven?

I aksjonærregisteroppgaven rapporterer dere hvem som er eiere av selskapet, eller rettere sagt aksjonærer i selskap, og alle hendelser knyttet til det å være aksjonær i selskapet. Dette er for eksempel utbytter, kjøp og salg av aksjene i selskapet og kapitalforhøyelser. Fusjoner og fisjoner med andre selskap er også en del av aksjonærregisteroppgaven. Aksjonærregisteroppgaven er todelt slik at du først fyller ut generelle opplysninger om selskapet og opplysninger som gjelder alle aksjonærene, og deretter fyller du nærmere detajler knyttet til den enkelte aksjonær.

Få hjelp av Azets til å levere aksjonærregisteroppgaven
Det fine med aksjonærregisteroppgaven er at Skatteetaten får full oversikt selskapshendelsene, og når skattemeldingen for deg som aksjonær kommer er omtrent hele jobben allerede utfylt og klar. Dette gjelder både for selskaper og privatpersoner som er aksjonærer, og har selskapet deres eierandeler i et annet selskap vil det gjøre jobben for dere i sin aksjonærregisteroppgave.

Hvordan levere aksjonærregisteroppgaven?

Du leverer aksjonærregisteroppgaven i Altinn, og der finner du skjemaet med navn RF-1086. Du finner også direktelenke til skjemaet på Skatteetaten sine nettisider for aksjonærregisteroppgaven.

Har du levert aksjonæroppgaven tidligere år, og ikke har utbetalt utbytte, hatt endringer på eiersiden eller andre selskapshendelser? Da ligger fjorårets aksjonærregisteroppgave klar til deg, ferdig utfylt når du søker den opp i Altinn (RF-1086).

Skatteetaten har laget filmer som viser hvordan du leverer aksjonærregisteroppgaven her:
Nystiftet selskap
Kjøp og salg av aksjer
Sletting av aksjeselskap

Alle filmene og flere veiledninger finner du på denne siden hos Skatteetaten.

Oppdatert på: 01/12/2022

Var denne artikkelen nyttig?

Del tilbakemeldingen din

Avbryt

Tusen takk!