Artikler om: Spørsmål og svar

Konto i en annen bank enn DNB

Det går helt fint å bruke DNB Regnskap selv om selskapet har bankkontoer i en annen bank enn DNB. Da vil DNB Regnskap fungere på helt samme måte som andre regnskapssystemer hvor dere ikke har satt opp integrasjon med banken.

Fordelen med å bruke DNB Regnskap er at du får et enkelt system med bred funksjonalitet, og kort vei til samarbeid med regnskapsfører om selskapet skulle ha behov for det.Om selskapet ikke har bankkonto i DNB, men ønsker å prøve ut betalinger rett fra regnskapet og alle andre fordelene med sammenkoblet bank og regnskap kan dere opprette bedriftskundeforhold i DNB her.

Importere transaksjoner til bankavstemmingen


Du bør avstemme transaksjonene på bankkontoene mot regnskapet med jevne mellomrom, og dette er enklest om du importerer transaksjonene fra nettbanken og inn til DNB Regnskap. Da kan du sammenligne bevegelsene og sjekke at du har ført inn alt som har skjedd i regnskapet. Kanskje kommer du over noen transaksjoner du har glemt eller ført feil, og ellers får du en bekreftelse på at regnskapet stemmer.

Se veiledning for å importere transaksjoner til bankavstemmingen her.

Bankavstemming er pålagt å gjennomføre for aksjeselskaper, og selv om det er frivillig for enkeltpersonforetak eller organisasjoner anbefales det likevel å gjøre dette. Så lenge regnskapet er riktig går dette fort, og ellers er det fordel å oppdage feil i regnskapet så tidlig som mulig.

Oppdatert på: 15/05/2023

Var denne artikkelen nyttig?

Del tilbakemeldingen din

Avbryt

Tusen takk!