Artikler om: Spørsmål og svar

Bytte fra Poweroffice Go til DNB Regnskap

Bytte fra Poweroffice Go til DNB RegnskapFor å bytte system må du finne en dato du ønsker å bytte på. Fra denne datoen gjør du alt av regnskap i nytt system, mens alt av føringer frem til denne datoen gjøres ferdig i det gamle systemet. Når du er helt ajour i det gamle systemet kan du legge inn utgående saldobalanse inn i DNB Regnskap som inngående balanse i nytt system.

Dersom selskapet er momsregistrert bør du gjøre overgangen til nytt regnskapssystem etter endt momsrapportering for en periode i Altinn (altså per 28.02. 30.04, 30.06, 31.08 eller 31.10). Dette da det ikke er hensiktsmessig å bytte system midt i en momsperiode. Dersom selskapet ikke er momsregistrert kan du bytte når det passer deg, men det kan være en fordel at det er ved månedsslutt. Du må sikre at alle transaksjoner for måneden er bokført og at bank er avstemt før overgangen gjøres.

For å komme i gang med DNB Regnskap må du hente ut informasjon fra ditt Poweroffice Go

For å få ut saldobalansen trykker du på «Meny» og deretter på «Rapporter». I neste bilde trykker du på «Saldobalanse»Når du trykker på «Saldobalanse» vil du i neste bilde kunne eksportere saldobalansen til Excel ved å trykke nederst til høyre på «Last ned». Saldobalansen er grunnlaget for hva som skal registreres som inngående balanse i DNB Regnskap. Inngående balanse registreres under Innstillinger -> Regnskapsinnstillinger -> Inngående balanse
Ønsker du å ha med produktene videre til DNB Regnskap kan disse lastes ned ved å trykke på «Meny», «Kjøp» deretter på «Produkter». Du får da en oversikt over alle produktene som kan eksporteres til Excel ved å trykke på «Del» nederst til høyre.


For å hente ut oversikt over kunder og leverandører kan du trykke på «Meny», «Administrer» og deretter på «Kontakter».

Trykk så på fanen «Kunder» og eksporter til Excel ved å trykke nederst til høyre.


Bytt til fanen «Leverandører» og trykk nederst til høyre for å eksportere listen over leverandører i Excel.

Link til hjelpeartikkel med hvordan du kommer i gang med DNB Regnskap finner du her.


Importsentralen

Har du pakken Pluss eller Komplett i DNB Regnskap kan du bruke «Importsentralen» til å importere inn kunder, leverandører og produkter. Last ned malen og fyll inn påkrevde felter for deretter å importere den i DNB Regnskap.For å importere kunder/leverandører fra Poweroffice Go gjennom importsentralen i DNB Regnskap kan du starte med å hente ut en eksport fra Poweroffice Go. Det er omtrent akkurat like mye jobb å importere 5 kunder/leverandører som det er å importere 500, så har du veldig få kunder/leverandører kan det hende det er vel så enkelt å bare opprette dem manuelt i DNB Regnskap i stedet for å importere dem. Har du mange kunder/leverandører du ønsker å legge inn vil det kunne være mye tid å spare på import.

I veiledningen under går vi igjennom import av kunder, men prinsippet for import av leverandører er helt lik.

I DNB Regnskap kan du laste ned en importmal for kunder fra Importsentralen. Når du har åpnet denne kan du sette de to filene ved siden av hverandre og kopiere kolonnene fra eksportfilen og over til importfilen for DNB Regnskap. Du må minimum fylle ut navn på kundene du skal importere, men det er en fordel å kopiere så mange felt over som mulig. Du trenger ikke å flytte over kundenummer da vi anbefaler at du benytter standardnumrene for DNB Regnskap i stedet.

Et tips til deg som ikke bruker Excel så mye: For å markere hele kolonnen kan du trykke på den øverst du skal kopiere, holde inne «Ctrl» og «Shift», og samtidig trykke «Pil ned» en gang. Pass på at du får med deg hele kolonnen da markeringen vil stoppe opp på første tomme celle. Trykk en gang til på pilen for å gå videre ned om markeringen stoppet for tidlig. Kopier det som er markert ved å trykke på «Ctrl» og «C», og hopp deretter over til Importmalen og velg øverste tomme celle i riktig kolonne.
Her kan du trykke «Ctrl» og «V» for å lime inn.

Fra Poweroffice GoTil DNB Regnskap (Stå i felt B2 og trykk «Ctrl» og «V» for å lime inn kundenavnene)Når du har fylt ut resten av feltene mot høyre trenger du bare til slutt å fylle ut kundenummer. Standard nummerserie for kunder går fra 100 000 til 199 999 i DNB Regnskap, og vi anbefaler å begynne med 100 000 eller neste ledige om du allerede har opprettet kunder i systemet fra før. Fyll ut for de tre første radene, og marker disse. Dobbelttrykk deretter nederst i høyre hjørne på markeringen for å få Excel til å fylle ut resten for deg.
Nå kan du lagre og laste opp i Importsentralen i DNB Regnskap.

NB: Som nevnt over er prinsippet for import av leverandører den samme. Du eksporterer leverandørregisteret fra Poweroffice Go og laster ned importmalen for leverandører fra DNB Regnskap. For leverandører så er standard nummerserie 200 000 til 299 999 i DNB Regnskap.


SAF-T ImportDu kan også overføre regnskapsdata ved hjelp av en SAF-T fil. Denne filen kan eksporteres fra ditt tidligere regnskapssystem og importeres deretter via InnstillingerImportsentral i DNB Regnskap.

Se vår hjelpevideo for en enkel forklaring på hvordan du importerer SAF-T filer i DNB Regnskap.

Trenger du hjelp med å bytte system ved importering av SAF-T filer? Fyll ut skjemaet nedenfor, så tar vi kontakt med deg for å veilede deg gjennom prosessen.
Du finner skjemaet her.


BS

Oppdatert på: 21/03/2024

Var denne artikkelen nyttig?

Del tilbakemeldingen din

Avbryt

Tusen takk!