Artikler om: Årsoppgjør

Forløpig skatteberegning - ENK

Til forrige steg i årsavslutningen: Avskrivninger og forskjeller - ENK
Til samlesiden: Årsavslutningen

Foreløpig skatteberegning

I dette steget logger du inn mot Skatteetaten, og vi kontrollerer noen av opplysningene i næringsspesifikasjonen.

Om du ikke har registreret fødsels- og personnummer på selskapet tidligere kan du gjøre dette under Innstillinger -> Firmaoppsett. Det er innehavers personnummer som må legges inn.

Du får en oppsummering av skatteberegningen, og når du trykker på bokfør får du opp et forslag med tilbakeføring av privatkonti og disponering av resultatet.

Bokfør disponering - om opplysningene ser riktige ut

Disponering

Dette steget oppsummerer hvordan disponeringen av resultatet bokføres i regnskapet og nullstille resultatkontoene før nytt år.

Til neste steg i årsavslutningen:
Til samlesiden: Årsavslutningen

MA

Oppdatert på: 12/03/2024