Lag og forening - Føre inntekter og salg fra KlubbAdmin

Føre inntekter og salg fra KlubbAdmin

Om idrettslaget benytter KlubbAdmin for fakturering og medlemsregister kan salgene eksporteres og legges inn i DNB Regnskap.
Importen

Eksport fra KlubbAdmin
Import i DNB Regnskap
Innbetalinger fra BuyPass

Eksport fra KlubbAdmin

For å hente ut eksporten fra KlubbAdmin kan du gå til Fakturering -> Fakturasøk.

I søkefilteret merker du av for «Betalt» og «Refundert», og velg fra- og til-dato for perioden du ønsker å legge inn i DNB Regnskap.

Import i DNB Regnskap

Når du har hentet ut filen fra KlubbAdmin kan du importere denne til DNB Regnskap.

Første gang du importerer må du se først sette opp mellomkonto for bokføring av innbetalt faktura om dere ikke har dette fra før. Alle faktura i importen blir ført mot denne kontoen, og når idrettslaget mottar utbetalingen fra BuyPass bokfører du også mot denne kontoen. På den måten vil kontoen gjenspeile det beløpet dere har til gode fra BuyPass. Denne kontoen kan for eksempel ha nummer 1501, eller noe mellom 1501 og 1599. Du kan opprette kontoen under Regnskap -> Kontoplan.

Når du er klar for å importere går du til importsentralen som du finner under innstillinger.
Velg Importer under Bilag, og velg «KlubbAdmin fra Norges Idrettsforbund» som filtype.

I neste steg laster du opp filen, og setter opp kontoene som skal benyttes. Som gebyrkonto blir 7770 foreslått og vil passe for de aller fleste, men du kan endre dette om idrettslaget skal bokføre dette på en annen konto. Som mellomkonto kan du velge konto 1501 eller tilsvarende som du har opprettet som mellomkonto frem til dere mottar utbetalingen fra BuyPass.

Om du trykker neste vil du komme rett til siste steg om systemet ikke finner noen avvik.

Ender du opp i steg 2 har systemet identifisert inntektskontoer som ikke er opprettet i DNB Regnskap. For å opprette disse trenger du kun å fylle ut navn, før du kan gå videre til neste steg.
Oppdager systemet bilagsdifferanser i steg 3 anbefaler vi at du henter ut en ny fil fra KlubbAdmin eller tar kontakt med oss på chat for hjelp.
Når alt er i orden kan du starte importen, så bruker systemet noen sekunder avhengig av antall transaksjoner på å laste inn alle data.

Innbetalinger fra BuyPass

Når idrettslaget mottar oppgjør fra BuyPass vil transaksjonen dukke opp på venstre side i bankavstemmingen sammen med andre transaksjoner idrettslaget har.
Velg transaksjonen, og trykk på «Bokfør transaksjon».

De aller fleste feltene skal være ferdig utfylt for deg, det eneste du må gjøre er å velge konto i feltet Kredit, og her velger du mellomkontoen for BuyPass som er 1501 eller tilsvarende.
Vurder også om du skal laste opp oppgjørsrapporten fra BuyPass som vedlegg til bokføringen før du trykker «Bokfør».

Oppdatert på: 02/05/2023