Lag og forening - Føre inntekter og salg fra Spond

Føre inntekter og salg fra Spond

Eksport fra Spond

På hjelpesidene til Spond får du veiledning på hvordan du henter ut oppgjørsrapportene. Les mer

Bokføre inntekter i DNB Regnskap

Det første du må gjøre er å opprette Spond som en kunde i DNB Regnskap.

Velg Salg > Kunde og opprett Ny Kunde. Skriv inn et navn på kunden, i dette tilfellet "Spond". Det er ikke nødvendig å legge inn annet enn navnet, siden kunden Spond bare skal benyttes til å bokføre inntekter. Vi skal aldri sende en faktura fra DNB Regnskap til denne kunden.

For å starte registreringen går du inn på Regnskap > Føre bilag. Siden du skal registrere de ulike grenene i klubben som avdelinger må du hente frem kolonnen for avdeling før du kan starte. Hent frem avdeling ved å trykke på tannhjulet og huk på boksen ved siden av Avdeling i kolonneoppsettet. Du kan også hente frem Prosjektfeltet om du ønsker å bruke det. Da må du på forhånd opprette prosjektet på lik linje som Avdeling.

Selve føringen gjøres ved at du registrerer salget mot en inntektskonto og gebyret mot en kostnadskonto. I eksempelet har jeg også valgt å opprette et eget prosjekt på fotballskolen for å kunne hente ut en isolert rapport for denne alene. Dette er valgfritt. Føringen fra Spond blir da slik:

Bruttoinntektene registreres på riktig regnskapskonto og en avdeling, pluss prosjekt om dette benyttes. Nettobeløpet føres mot kunden (Spond i vårt tilfelle) og gebyret mot en gebyrkonto.

Når innbetalingen har kommet i banken avstemmer du inntektene mot det som er utestående på kunden.
Du kan selv velge utbetalingsfrekvensen fra Spond. Les mer om det her

Oppdatert på: 21/03/2022