Lag og forening - Inngående balanse

Lag og foreninger - Inngående balanse

Inngående balanse er en oversikt over hva foreningen har, og hva den skylder. Inngående balanse må registreres når man starter i et nytt regnskapssystem. Siden mange lag og foreninger ikke betaler MVA, skatt eller har eiendeler som skal avskrives er det enkelt å registrere den inngående balansen.

Har du benyttet et regnskapssystem tidligere og ønsker å ha med deg historiske poster tar du ut en saldobalanse og legger den inn i DNB Regnskap. Dette kan du lese mer om her.

Hvis du ikke har ført regnskap for laget eller foreningen din tidligere holder det å registrere saldo på bankkontoen din og evt eiendeler om dere eier noe. Da starter du på en måte med blanke ark. Her er et eksempel på et lite idrettslaget "Grei"

Driftskonto har en saldo på 100.000 kr - den har konto 1920 i regnskapet
Sparekonto har en saldo på 300.000 kr - den har konto 1921 i regnskapet
Klubben eier utstyr til ev verdi av 100.000 kr - denne fører du mot 1200 i regnskapet
Summen av alt du eier er da 500.000 som føres som egenkapital 2050 i regnskapet

Utover dette er det ingen verdier i idrettslaget

Inngående balanse vil da se slik ut:

Dette bilaget kan du enklest registrere som et manuelt bilag, det er ingen grunn til å benytte veiviseren for inngående balanse.
Føre bilag finner du under Regnskap i menyen

Oppdatert på: 18/03/2022