Ansatte med utenlandsk statsborgerskap

Gå til Lønn i venstremenyen og velg Ansatte.

Klikk på en ansatt av utenlandsk opprinnelse. Dersom du enda ikke har Registrert den ansatte kan du gjøre det nå.

Klikk på de tre kulepunktene og Vis detaljer.

Sett hake i boksen Vis internasjonal ID dersom den ansatte ikke enda har fått tildelt D-nummer. Her må du velge type ID og land, og fylle ut nummeret som står i valgt ID.

Fyll inn D-nummer i feltet for fødselsnummer/D-nummer. For norske statsborgere fylles feltene for fødselsdato og kjønn automatisk ut basert på fødselsnummeret, men for ansatte med D-nummer må dette legges inn manuelt.

NB: Et D-nummer blir inaktivt etter 5 år, og det er den ansattes eget ansvar å reaktivere eller søke om norsk personnummer.

Dersom en utenlandsk ansatt er arbeidstaker på skip eller sokkel må du legge inn opprinnelsesland som tilleggsopplysninger under hver lønnsavregning.

Tips! Lønnslipp på engelsk

Klikk på pilen for å endre språk til engelsk på lønnslipp for hver ansatt. Dersom feltet står tomt vil systemet automatisk generere lønnslipp på norsk.

Lagre endringer

Oppdatert på: 17/08/2023