Virksomhetsnummer

For å kunne betale ut lønn trenger selskapet et virksomhetsnummer. Dette er ikke det samme som selskapets organisasjonsnummer, men en underenhet eller virksomhet som tilhører organisasjonen.

Mye å holde styr på? Lønn kan være komplisert, kanskje du har nytte av en regnskapsfører?
Finn ditt virksomhetsnummer
Mangler virksomhetsnummer?
Flere virksomheter? - For selskaper som driver innenfor forskjellige bransjer eller ulike geografiske lokasjoner.

Virksomhetsnummer legger du til i DNB Regnskap under Innstillinger -> Lønn, og deretter fanen Virksomheter.

Vi anbefaler at du henter inn virksomheter fra enhetsregisteret i stedet for å legge det inn selv.

Finn ditt virksomhetsnummer

Du kan finne ditt selskaps underenheter/virksomheter ved å søke det opp i Brønnøysundregistrene.

Mangler virksomhetsnummer?

Hvis du ikke registrerte at selskapet skulle betale ut lønn når det ble opprettet har du ikke fått virksomhetsnummer. For å opprette virksomhetsnummer til selskapet må du sende inn en Samordnet registermelding og registrere selskapet i NAV Aa-registeret (Arbeidsgiver- og arbeidstakerregisteret).

Flere virksomheter?

Hvis du driver virksomhet på flere steder, eller driver aktivitet av stort omfang i ulike bransjer på ett sted, skal du opprette flere virksomheter.

Det skal registreres flere underenheter hvis ett av følgende vilkår er oppfylt:
Det drives næringsaktivitet i forskjellige bransjer. Hver bransje må sysselsette minst 5 personer
Det drives næringsaktivitet med ansatte på flere geografiske steder.

Se mer på Brønnøysundregistrene sine sider her.
Les mer på Altinn sine nettsider her.

Oppdatert på: 24/07/2023