Godkjenning av utbetalinger med 2 godkjennere

Godkjenning av utbetaling med 2 godkjenninger

I DNB regnskap er det støtte for å gjøre utbetalinger fra systemet hvor 2 personer må godkjenne utbetalinger.

Dersom bankkontoen det betales ifra i DNB har krav om 2 godkjennere på utbetalinger og dere har satt opp kobling mot banken, vil DNB regnskap automatisk oppfatte at det kreves 2 godkjenninger når dere sender regninger til utbetaling.

For at 2 godkjennere i systemet skal funke så er det noen krav:
Man må ha pakken Pluss eller Komplett,
Kobling mot banken må være satt opp med godkjenning av utbetaling i regnskapssystemet.
Bankkontoen må være satt opp med krav om 2 godkjennere i banken.
Brukerne som skal godkjenne betalingene må ha bruker i nettbanken med rettigheter på kontoen. I tillegg til at de må ha bruker i DNB Regnskap.

Hvordan funker det:

Når du registrerer en regning og godkjenner den med din BankID gjøres det en sjekk om det er krav om 2 godkjenninger på kontoen det skal betales ifra. Dersom kontoen krever 2 godkjenninger vil den brukeren som registrerer regningen få opp et valg om å tildele utbetalingen til en annen bruker slik at betalingen blir godkjent av 2 brukere. Brukerne må være lagt til først for at man skal kunne velge de. Det er mulig å tildele til flere brukere samtidig dersom man ønsker dette.

Når en betaling venter på godkjenning så vil den ligge som «Under behandling» i bankmodulen med status «Avventer Godkjenning»

Brukeren som mottar tildelingen, vil få et varsel. De kan gå på "Annet -> Oppgaver og godkjenninger" for å behandle godkjenningen av utbetalingen. Brukeren kan velge mellom å godkjenne eller avvise utbetalingen. Velger de å godkjenne så går de gjennom et standard BankID godkjenningsløp.

Når en betaling er godkjent av 2 brukere så vil den sendes over til banken og legge seg til forfall der. Betalingen vil i bankmodulen få oppdatert status som «Dobbelt godkjent»

Oppdatert på: 09/02/2022