Tilganger i bedriftsnettbanken
For å utføre betalinger fra DNB Regnskap må du ha rettigheter til å utføre betalinger i nettbanken.

Det er to ulike måter å utføre betalinger fra DNB Regnskap på:
Gjøre alt fra DNB Regnskap, både registre og godkjenne betalingene.
Registrere betalingene i DNB Regnskap, og godkjenne dem i nettbanken

Beskrivelsene under gjelder for bedrifter med to eller flere brukere i bedriftsnettbanken. Er det bare du som har tilgang i selskapets nettbank trenger har du sannsynligvis de rettighetene du trenger fra før, men sjekk gjerne at du har tilgangene.

Betalinger godkjent i DNB Regnskap
Koblingen mellom regnskap og bank har nå muligheten for «regnskapsgodkjente betalinger» Dette vil si at du godkjenner utbetalingen din i DNB Regnskap og slipper å godkjenne den i banken. For at du skal kunne gjøre dette må du ha kontotilgang til kontoen du prøver å betale fra.

Kontotilgang kan legges opp på følgende måte:
Logg deg inn i nettbanken
Trykk på fanen «Administrasjon»
Under rettigheter trykker du på «Konto»
Velg kontoen du ønsker å gi rettigheter på.
Trykk på søk.
Du får dine ansatte opp under, og kan se hva de har av tilganger. Her kan du hake av for å gi de flere tilganger på kontoen, se, registrere og godkjenne betalinger. Den som betaler i DNB Regnskap må ha alle tilgangene. Se: de kan se kontoinformasjon, Reg: de kan registrere utbetalinger på kontoen, Godkjenne: de kan godkjenne utbetalinger, denne bør stå på «godkjenne egne» eller «godkjenne egne og andres»
Trykk på lagre

Når kontorettigheter er på plass kan du godkjenne dine betalinger rett fra DNB regnskap. Utbetalingene vil legge seg direkte i «Betalingsoversikten» til forfall i nettbanken.

Betalinger med ettergodkjenning i nettbanken
For deg som registrerer betalingene i DNB Regnskap, men vil godkjenne dem i nettbanken.
For å godkjenne filene dine i nettbanken må du sette opp et oppsett første gangen. Dette er for at du skal kunne se og godkjenne dine filer.

I nettbanken går du på fanen «Administrasjon».
Klikk deretter på valget under rettigheter som heter «divisjoner».
I feltet hvor det står «Hoved» klikk for å velge en annen divisjon, Velg divisjon XML.
Trykk på søk.
Du vil se de forskjellige brukerne i nettbanken din og 4 bokser bak. Hak av i alle de 4 boksene på de brukerne i nettbanken som skal godkjenne filene.
Trykk på lagre

Du har nå satt opp rettigheter og kan nå gå på fanen «Filoverføring» og trykk på «Godkjenne filer» for å se og godkjenne dine filer med utbetalinger som du har sendt over til nettbanken. Når du godkjenner en fil så vil betalingene i filen legge seg i «Betalingsoversikten» til forfall i nettbanken.