Importsentral - Porteføljeflytting

Importsentral

Importsentralen finner du ved å trykke på Tannhjulet oppe i høyre hjørne (1).

Deretter trykke Importsentral under verktøy (2).

Via importsentralen kan du importere følgende data:

• Produkt
• Kunde
• Leverandør
• Kontoplan
• Variable lønnsposter
• SAF-T
• Bilag
• Ordre

De ulike importene fungerer mer eller mindre på samme måte. Vi skal i dette eksempelet vise en kundeimport.
Merk at importen støtter import av «UniStd» filer. Dette er beskrevet under teknisk info nederst i artikkelen.
Vi tar her utgangspunkt i Excel mal og velger å laste ned denne.
Trykk Last ned mal for å hente Excel malen for importen (3).

• Her har du mulighet til å ta med eksisterende (kunder i dette eksempelet).

Excel malen fylles ut og lagres med den info du ønsker å ta med inn i systemet.

Den ferdig utfylte malen lastes så opp ved å trykke på Importer kunder (4). Her kan du trykke på "bla i", men støtter også dra og slipp.

Her tar du også et aktivt valg i forhold til å hoppe over like kundenumre, eller overskrive/oppdatere dersom disse eksisterer.

Ved førstegangs import må betingelser for bruk av importsentralen gjennomgås og godkjennes.

Teknisk beskrivelse
Importsentralen håndterer import av Uni Standard format.
Under følger beskrivelse av feltene som blir med inn i systemet

Kunde:

1 RECTYPE =30
2 Kontonr.
3 Navn
4 Adresse
5 Adresse 2
6 Postnr.
7 Poststed
8 Saldo i fjor
9 Gironr.
10 Kredittdager
11 Kjedenr.
12 Kategori
13 øk.kategori
14 Telefon
15 Telefaks
16 BLANK
17 Omsetning i år
18 Rabatt
19 Telefaks
20 MVA nummer
21 Landkode
22 Land
21 Valutakode

Leverandør:

1 RECTYPE=40
2 Kontonr.
3 Navn
4 Adresse
5 Adresse 2
6 Postnr.
7 Poststed
8 Saldo i fjor
9 Gironr.
10 Faktoring
11 Telefon
12 BLANK
13 BLANK
14 BLANK
15 BLANK
16 BLANK
17 Landkode
18 Land
19 Valutakode
20 Organisasjonsnummer

Produkt

1 RECTYPE=70
2 Vareident
3 Varenavn
4 Enhet
5 Kontonr
6 Avdeling
7 Momsind
8 Serienr
9 Lokasjon_Lager
10 Pris1
11 Innpris_Selvkost
12 Rabattstatus
13 Salg_I_Aar
14 Salg_I_Fjor
15 Lagerbeholdn1
16 BestiltKvantum
17 BLANK
18 Varegruppe
19 Pris2
20 Pris3

Forklaring til MVA koder:

25 % Eks.mva / Ex.vat 0 -> 3
25 % Inkl.mva / Incl.vat 1 -> 3 "PriceIncVat" / Check the box that says that price includes mva/tax. Import as 'PriceIncVat'.
15 % Eks.mva / Ex.vat 4 -> 31
15 % Inkl.mva / Incl.vat 5 -> 31 "PriceIncVat" / Check the box that says that price includes mva/tax. Import as 'PriceIncVat'.
12 % Eks.mva / Ex.vat 6 -> 33
12 % Inkl.mva / Incl.vat 7 -> 33 "PriceIncVat" / Check the box that says that price includes mva/tax. Import as 'PriceIncVat'.
0 mva fritt salg, innenfor loven 2 -> 5
Blank "blank" -> 3 If no record then use 3, 25%