Trenger jeg regnskapsfører?

DNB Regnskap legger til rette for at føring av regnskapet skal bli så lett som mulig, men mange selskaper vil fortsatt ha nytte og behov for hjelp med føringen av regnskapet sitt.

Se oversikt over regnskapsførere som bruker DNB Regnskap
Regnskap kan fort bli komplisert, det er mange krav og regler å forholde seg til. Uansett hvor godt systemet legger til rette for føring av regnskapet vil mange bedrifter kunne ha stor nytte av en regnskapsfører som har kontroll på regelverk og kan komme med nyttige tips.

En autorisert regnskapsfører har minimum en treårig bachelorutdanning, men mange har tatt en mastergrad også. I tillegg må man ha gjennomført minimum 2 år praksis før man kan bli autorisert regnskapsfører, og det er ikke uten grunn at kravene for å bli regnskapsfører er høye.

Få en god start på regnskapet

Om du tenker å føre regnskapet selv, men mangler erfaring med dette fra tidligere anbefaler vi en oppstartssamtale med en regnskapsfører. Det er mye lettere å føre regnskapet etter å ha kommet i gang på riktig spor, enn det er om du gjør feil som kan være både tidkrevende og vanskelig å rette opp i.

Fordeling

Noen liker å gjøre alt på egenhånd, og kun overlate årsoppgjør til regnskapsfører, mens andre vil at regnskapsfører skal gjøre så mye som mulig. Dette kan du avtale nærmere med din regnskapsfører slik at det blir en avtale dere er fornøyde med.

Det kan også være spesielle oppgaver du trenger hjelp av en regnskapsfører til, for eksempel når du skal begynne med lønn eller blir registrert i merverdiavgiftsregisteret. Det kan også være når du bytter til DNB Regnskap fra et annet regnskapssystem. En regnskapsfører kan hjelpe deg med denne overgangen slik at den blir så enkel som mulig.

Vi har satt opp noen forslag til hvordan du kan samarbeide med regnskapsfører her.
Hvilken regnskapsfører skal jeg velge?

Det er opp til deg hvilken regnskapsfører du velger, men vi anbefaler noen som allerede kjenner DNB Regnskap godt:

Her finner du oversikt over noen av regnskapsførerne som bruker DNB Regnskap
Andre faktorer det kan være verdt å tenke på er lokasjon eller bransje. Noen regnskapsførere har spesialisert seg på din bransje, mens andre kan bidra med lokalkunnskap som kan være gull verdt. Mange har også god erfaring med videomøter med regnskapsfører, noe som har blitt aktualisert veldig siste året. Fordelen er at det er effektivt, samtidig som begge parter kan være foran datamaskinen og inne regnskapet mens de snakker sammen.

Les intervju med daglig leder i Compenso Økonomi som bruker DNB Regnskap.

Oppdatert på: 16/09/2022