Artikler om: Innstillinger og annet

Dimensjoner - forklaring og egendefinerte dimensjoner

Dimensjoner – forklaring og egendefinerte dimensjoner

Dimensjoner krever at du har pakken Pluss eller Komplett

Dimensjoner i DNB Regnskap gir deg muligheten til å sette opp kategorier som kan brukes i bokføringen. Modulen kommer med standarddimensjonene avdeling og prosjekt, men det er mulighet for å lage egendefinerte dimensjoner, som for eksempel lokasjon.

Under menyvalget «Dimensjoner» finner du alle dimensjoner som er laget og er aktive på firmaet.
For å lage eller redigere egendefinerte dimensjoner gå til tannhjulet øverst i høyre hjørne, og velg «Dimensjoner»

For å opprette en ny dimensjon trykk på "Ny dimensjon".

Da får du opp denne:

Skriv navnet på dimensjonen og trykk lagre. Dimensjonen må være "Aktiv" for å bruke den i regnskapet.
Det må også være lagt inn kategorier i dimensjonen for å bruke det i regnskapet. Mer informasjon om opprettelse av kategorier i dimensjoner finner du her.
For å redigere navn på en dimensjon trykk på de tre prikkene på høyre side på linjen til dimensjonen.

For å legge til dimensjoner ved bruk i bokføring gå til menyvalg «Regnskap» og deretter «Føre bilag». Her får du opp kolonneoppsettet for bilagsføring, og du kan velge de kolonnene du vil bruke. For å legge til dimensjonene huk av de relevante dimensjonene og trykk lagre.

Det må være opprettet kategorier i dimensjonen for å kunne bruke den.
Eksempel på dette kan være "Administrasjon" for avdeling.

Oppdatert på: 24/09/2021