Artikler om: Innstillinger og annet

Godkjenning

Godkjenning i DNB Regnskap

NB! Du må ha komplett for å sette opp og bruke godkjenningsregler

Sette opp godkjenningsregler på inngående faktura

Å sette opp godkjenningsregler i DNB Regnskap betyr at dersom kriteriet du definerer inntreffer må en bestemt bruker inn i systemet for å godkjenne at fakturaen skal bokføres/utbetales.

Å sette opp godkjenningsregler er kun nødvendig dersom du har mer enn én bruker på selskapet.
Du finner godkjenningsreglene ved å gå til innstillinger (tannhjulet oppe til høyre) -> Godkjenningsregler.

Globale regler (anbefalt)

Setter du opp en global regel betyr det at regelen gjelder på alle inngående fakturaer. For å lage en ny regel klikker du på Rediger:

I det neste bildet kan du sette opp kriteriet for at regelen skal inntreffe. I tilfellet under har jeg satt -1.000.000kr som kriterie da jeg vil at alle fakturaer og kreditnotaer skal godkjennes. Under Godkjenner setter du opp hvem fakturaen skal godkjennes av før den bokføres.

Oppsettet over betyr at alle inngående fakturaer over -1.000.000kr skal godkjennes av Fredrik.

Registrere faktura

Når du har lagt inn informasjonen på fakturaen og skal sende den videre har du flere valg:

Dersom du trykker på Tildel kan du manuelt tildele fakturaen til en bruker. Merk at dersom brukeren du tildeler fakturaen til ikke er den samme som er satt opp som godkjenner vil fakturaen bli sendt videre til personen som er det.

Alle andre valg bortsett fra Slett sender fakturaen til godkjenning.

Godkjenne faktura

Når du får en faktura til godkjenning vil du få et varsel under bjella øverst til høyre:

Klikker du på denne blir du sendt til godkjenningslisten. Du kan også komme til godkjenningslisten din ved å klikke på Annet i menyen til venstre -> Oppgaver og godkjenninger:

Når du klikker på Godkjenn eller Avvis får du opp denne boksen:

Dersom du godkjenner fakturaen kan du sende den videre uten kommentar. Velger du å avvise fakturaen må du legge til en kommentar.

Når fakturaen er godkjent vil du se den under Utgift -> Regninger -> Godkjent:

Når du klikker deg inn på fakturaen kan du bokføre, sende til betaling, etc.

Avvise faktura

Dersom du av en eller annen grunn skal avvise en faktura må du skrive en kommentar:

Når den er avvist finner du fakturaen under Utgift -> Regninger -> Alle. Under Status ser du at den er avvist:

Går du inn på fakturaen kan du velge å slette fakturaen eller å gjenopprette den. Gjenoppretter du fakturaen kan du behandle den på nytt før du sender den til godkjenning. Dette kan være nyttig dersom godkjenner ser at det for eksempel er lagt inn feil beløp eller det er noen andre feil på fakturaen.

Oppdatert på: 17/11/2021