Opprette nytt produkt

For å opprette nytt produkt går du inn på menyvalget «Salg» -> «Produkter» og trykker på knappen i øverste høyre hjørne.

I produktbildet finner du grunnleggende produktinfo. Produktnummeret vil automatisk settes til det neste ledige i serien, men du kan også sette et nummer manuelt så lenge det er ledig. «Enhet» er et felt hvor du kan fylle ut en passende måleenhet som f.eks. «stk», «time(r)», «kg», eller det kan stå blankt. Under «Produkttype» kan du velge om produktet er lagervare, timevare, eller annet.

Under regnskapsinnstillinger kan du endre hovedbokskonto og mva-kode for produktet om dette avviker fra standardoppsettet ditt. Vil du endre standardoppsett kan du gjøre dette under Salgsinnstillinger.

Under pris legger du inn prisen og velger om salgsprisen inkluderer mva eller ikke. Dersom du velger at salgsprisen ikke inkluderer mva, vil mva automatisk legge seg til ved fakturering dersom du er momspliktig.

Du kan også legge til produktbeskrivelse og bilde under utvidet produktinformasjon.

Oppdatert på: 21/11/2020