Artikler om: Innstillinger og annet

Tofaktorautentisering

Vi anbefaler at du bruker tofaktorautentisering for å beskytte dataene i regnskapet ditt, og spesielt om det inneholder informasjon eller data som kan skade selskapet om det kommer på avveie.

Betaler du lønn eller av andre grunner har et regnskap som inneholder mange personopplysninger bør du absolutt vurdere tofaktorautentisering. Både for å tilfredsstille lovpålagte krav, men først og fremst av hensyn til personene selskapet har personopplysninger om.

Les mer om når det er krav om sterkere autentisering på Datatilsynet sine nettsider.
Det er to måter å aktivere tofaktorautentisering på:
Aktivere tofaktorautentisering på lisensen – Omfatter alle brukere og alle selskaper knyttet til lisensen i DNB Regnskap
Aktivere tofaktorautentisering på et enkelt selskap – Omfatter alle brukere med tilgang til selskapet

Hvordan fungerer tofaktorautentisering?

Når en bruker skal logge inn på et selskap som krever tofaktorautentisering logger de inn på vanlig måte med e-post og passord. De vil deretter motta en sms med en kode for å kunne logge helt inn i regnskapet.

Brukeren vil ha mulighet til å bli husket i 14 dager uten å måtte inn med ny sms-kode hver gang. Dette anbefales ikke på datamaskiner andre enn brukeren selv har tilgang til.

Brukere som ikke har registrert telefonnummeret sitt vil motta denne beskjeden neste gang de logger inn etter at tofaktorautentifisering er slått på.

Aktivere tofaktorautentisering på lisens

For å aktivere tofaktorautentifisering for en lisens må du være lisenseier.
Trykk på Min profil (hode-ikon) øverst til høyre, og velg Lisensinformasjon. Her går du til fanen Detaljer.

Skru på knappen ved To-faktor pålogging.

Ønsker dere å slå av tofaktorautentiserin igjen kan dette gjøres samme sted.

Aktivere tofaktorautentisering på selskap

For å aktivere tofaktorautentifisering for et selskap går du til Min profil (hode-ikon) øverst til høyre, og velger Lisensinformasjon. Her går du til fanen Selskaper. For å kunne aktivere tofaktorautentisering for et selskap må du være administrator på selskapet.

Velg selskapet du ønsker å aktivere tofaktorautentifisering for og trykk på menyen (tre prikker til høyre på linjen), velg deretter To-faktor.

Ønsker dere å slå av tofaktorautentiserin igjen kan dette gjøres samme sted. Det er ikke mulig å slå av tofaktorautentisering for et selskap som ligger under en lisens som dette aktivert på lisensnivå.

Oppdatert på: 17/11/2022