Annullere bokført eller betalt regning

Har du ved en feil markert en regning som betalt når den ikke skulle være betalt? Eller la du inn feil dato for når den ble betalt?

Registrert:

Gå på utgift -> Regning
Klikk på de tre prikkene til høyre for regningen det gjelder.
Klikk på «Slett» og bekreft sletting

Når du sletter så blir det du registrerte og regningen du lastet opp slettet fra DNB Regnskap.

Registrert og bokført:

Gå på utgift -> Regning
Klikk på de tre prikkene til høyre for regningen det gjelder.
Klikk på Krediter, bekreft kreditering.

Fakturaen settes tilbake til status Registrert og er ikke lengre bokført. På Regnskap – > Søk på bilag vil du kunne se at bilaget ble kreditert i regnskapet sik at regnskapet stemmer. Les mer om søk på bilag her

Registrert, bokført og bokført som betalt:

Når du har merket en regning som betalt, men det er feil og regningen ikke er betalt.

Gå først på Regnskap -> Søk på bilag.
Søk etter bilagsnummeret på betalingen til regningen du ønsker å kreditere.
klikk på de tre prikkene til høyre for bilaget.
klikk på krediter

Regningen er nå blitt satt som «bokført men ubetalt»

For å annullere bokføringen gjør du følgende:

Gå på utgift -> Regning
Klikk på de tre prikkene til høyre for regningen det gjelder.
Klikk på Krediter

Registrert bokført, og betalt til leverandør:
Dersom en regning er betalt fra bankkontoen anbefaler vi ikke at du annullerer regningen, da betalingen er faktisk utført. Her bør du heller vurdere å føre en Kreditnota, les mer om kreditnota her (lenke til artikkel om kreditnota fra leverandør.)

Oppdatert på: 23/11/2020