Massefakturering
Denne funksjonen er tilgjengelig i pakken Komplett

Massefakturering er for deg som sender samme faktura til flere kunder samtidig.

Du oppretter en faktura med mange mottakere på samme måte som du oppretter en vanlig faktura. Øverst til høyre i kundefeltet trykker du på “Legg til flere” for å velge hvilke mottakere fakturaen skal sendes til.

Se artikkelen opprette ny faktura for tips til tilpasningn av fakturaen.

I modalen som dukker opp velger du kundene du ønsker å sende fakturaen til.

Når du trykker send får du opp en oppsummering.

Fakturaen vil sendes ut i henhold til utsendingsplanen. Som standard er dette EHF som førsteprioritert, Vipps eFaktura som neste mulighet, og deretter e-post.

Ønsker du å tilpasse utsendingsplanen kan du gjøre dette under Innstillinger -> Utsendingsplan.
Utsendinge blir oppsummert før fakturaen blir sendt, og du blir varslet om eventuelle avvik som gjør at fakturaen ikke kan sendes.

Det kan lønne seg med innbetalingsavtale med KID om du har mange kunder du fakturerer.

Hver faktura vil legge seg i fakturaoversikten. Øverst til høyre vil du kunne velge Vis massefakturaer for å se detaljer om utsendelsen.
Her har kun 39 av 41 faktura blitt sendt ut. Klikk på linjen for å se mer detaljer.

Utsendelser som feiler vil ha en forklaring i kommentarfeltet. For å sende fakturaen på nytt kan du trykke deg inn på fakturanummeret i kolonnen lengst til venstre. Husk å oppdatere kontaktinformasjonen på kunden om dette er årsaken til at utsendelsen feilet.