Artikler om: Salg

Sende til purring og inkasso

Tilgjengelig i Pluss og Komplett

Husk å sette opp innkrevnigsløpet først

Under Salg - Purring vil du få en oversikt over alle fakturaen som du kan purre på.

Klare for innkreving: Denne listen viser alle fakturaer som har forfalt og er klare for å bli purret på eller neste steg i purreløpet.

I eksempelet er purreløpet satt opp med purring, inkassovarsel og til slutt inkasso. Under er det 10 fakturaer klar for å starte purreløpet, mens en er klar for inkassovarsel. Du kan også filtrere om du kun ønsker å se de som skal bli tilsendt en purring.

Innkrevingsoggen viser hvilke steg i innsamlingsprosessen som er gjennomført på fakturaen. Dersom ikonet er grått betyr det at steget ikke er kjørt.

Purring og inkassovarsel

For å sende fakturaer til purring så markerer de du ønsker å sende. Trykk så på opprett og send valgte.

Har fortsatt ikke kunden betalt etter at forfallsdatoen på purringen er passert vil fakturaen flytte seg tilbake til Klar for innkreving og du kan foreta neste steg ved å sende inkassovarsel.
Inkasso

Blir heller ikke inkassovarselet betalt vil du kunne sende til inkasso. For å kunne sende utestående til inkasso direkte fra systemet, må du ha avtale med et inkassoselskap som har integrasjon mot DNB Regnskap. På Markedsplassen finner du mer informasjon om hvilke selskaper som tilbyr en slik kobling.

Når forfallsdatoen har passert på inkassovarselet vil den flytte seg tilbake til Klar for innkreving og du kan sende til inkasso.

Oppdatert på: 03/04/2024

Var denne artikkelen nyttig?

Del tilbakemeldingen din

Avbryt

Tusen takk!