Kundekortet

Gå til Salg i venstremenyen og velg Kunder. Her ser du en oversikt over alle kunder du har opprettet. Klikk deg inn på en kunde for å komme til kundekortet. Kundekortet er delt inn i 10 kunderelaterte faner.

Detaljer

Kundedetaljer: Her registrerer du kundens navn, organisasjonsnummer, eventuelt fødselsnummer, link til webadresse og e-post for purring

Kontaktinformasjon: Her registrerer du fakturaadresse, leveringsadresse, e-postadresse og telefonnummer. Det er også mulig å velge å fakturere uten leveringsadresse.

Betingelser: Her registrerer du eventuelle betalings- og leveringsbetingelser, foretrukket valuta og språk for fakturering, og standard prishåndtering for viderefakturering. Standard valuta og språk er alltid hhv. NOK og norsk (bokmål), dersom ikke annet er spesifisert i overordnet valuta- og blankettoppsett.

Purring: Her setter du hake ved purrestopp, dersom du ønsker at den aktuelle kunden ikke skal kunne purres

Dimensjoner: Her kan du tilknytte kunden et prosjekt eller en avdeling. Du kan også knytte kunden til en egendefinert dimensjon.

Bank & EHF: Her kan du legge inn bankkonto, KID-nummer, peppoladresse og GLN-nummer. De to sistnevnte skal kun benyttes for internasjonale kunder som skal motta EHF. Utsending av EHF til norske kunder vil feile dersom disse feltene er fylt ut.

Blanketter: Her kan du legge inn eventuelle standardblanketter for faktura, ordre og tilbud til kunden. Les mer om blankettoppsett her.

Kontakter: Her kan du legge til eventuelle kontaktpersoner tilknyttet kunden.

Selgere: Her kan du legge til eventuelle selgere tilknyttet kunden.

Utsendelse:

Her ser du en oversikt over aktuelle utsendelsesplaner for faktura, ordre, tilbud og purring. Klikk på Endre plan for å endre eller legge til utsendelsesplan. Klikk på søppelbøtten for å slette planen.

Åpne poster:

Her finner du en oversikt over alle åpne og lukkete poster tilknyttet kunden. Klikk på Rediger for å bli direkte sendt til Åpne poster i regnskapsmodulen.

Produkter solgt:

Her ser du en oversikt over alle ulike produkter som er solgt, hvor mange som er solgt, og hvor mye de er solgt for.

Dokumenter:

Her kan du laste opp eventuelle dokumenter/vedlegg tilknyttet kunden. Klikk på Velg filer for å laste opp fil lokalt. Klikk på Hent fra innboks for å hente frem et dokument fra innboksen i regnskapsmodulen

Selskap:

Her kan du legge til, og slette, eventuelle koblinger mot underselskap.

Prisavtaler:

Her ser du en oversikt over eventuelle prisavtaler.

Tilbud, Ordre og Faktura:

Her ser du en oversikt over alle tilbud/ordre/faktura tilknyttet kunden. Klikk på Opprett ny for å opprette et nytt tilbud/ordre/faktura direkte fra kundekortet.

Oppdatert på: 24/08/2023