Avtalegiro - bokføring og avstemming

For å registrere en regning med Avtalegiro går du til menyvalget Utgift Innboks og velg "Last opp dokument" oppe til høyre. Regninger med Avtalegiro kan behandles slik:

Klikk på Registrer på filen det gjelder.

Her kommer det opp fire alternativer: Regning, kvittering, tilbakebetaling og bilag. Velg regning.

Vedlegget tolkes og leser inn data som fylles ut automatisk. Husk å sjekke at data stemmer.

Opprett ny leverandør dersom leverandøren ikke er registrert fra før. Leverandøren blir lagret i din leverandøroversikt. Les mer om dette her.

Under "Regnskap" må det legges inn riktig kostnadskonto for utgiften. Systemet har "smart bokføring" noe som betyr at det foreslås en kostnadskonto basert på hva som du og andre brukere av systemet tidligere har lagt inn mot denne leverandøren. Se gjerne over forslaget for å være sikker på at det blir riktig for ditt regnskap. Les mer om kostnadskonto her.

Klikk på Bokfør og merk som betalt i nedtrekksmenyen. Deretter klikk på "Registrer betaling".

Avstem i bankavstemming

For å avstemme regningen mot banktransaksjonen går du til menyvalget Bank Bankavstemming.

Klikk på banktransaksjonen som vises på venstre side og regnskapstransaksjonen på høyre side.

Klikk deretter på Avstem.

EKS

Oppdatert på: 05/09/2023